NAC en Telstar spelen 1-1 gelijk | BredaVandaag

Door: Michel Claessens

NAC

BREDA – Na een lastige wedstrijd speelde NAC vrijdagavond gelijk tegen Telstar. De club uit Breda kwam vanaf het begin op achterstand en kon zich moeilijk herstellen. Pas in de 75e minuut wist NAC de gelijkmaker te scoren. De eindstand van het Telstar-duel tegen NAC was 1-1.

De wedstrijd begon goed voor NAC. Kort na de start deed zich een kans voor en Dominik Janošek schoot op doel. Dit schot werd echter gestopt door Telstar-doelman Ronald Koeman. Telstar lanceerde snel een tegenaanval. Een succesvolle break leverde een grote kans op voor Jay Kruiver, maar hij schoot de bal uiteindelijk over het NAC-doel.

Even leken de teams gelijk, maar in de 8e minuut verbrak Telstar dat evenwicht. Niemand minder dan oud-NAC-speler Danny Bakker wist de bal na een corner bij NAC in het doel te schieten. Hierdoor kwam NAC op een 1-0 achterstand te staan.

De rest van de eerste helft was van weinig belang. NAC probeerde een tegenoffensief te lanceren, maar onder druk van Telstar kwam dit offensief niet van de grond. De ploegen stonden wederom gelijk, met het verschil dat nu NAC op achterstand stond.

De tweede helft begon niet veel beter voor NAC. Hij had moeite met het creëren van kansen en kon alleen de kansen van Telstar moeilijk afweren. Meer dan eens kwam Telstar akelig dicht bij de tweede treffer. Het leek erop dat Telstar hiervan begon te profiteren. In de 67e minuut werd Elías Már Ómarsson echter vervangen door Tom Boere. Dit bleek een goede wissel, want in de 75e minuut wist Boere na een voorzet van Aimé Omgba de bal in het doel van Telstar te leggen. NAC en Telstar kwamen opnieuw op gelijke hoogte met 1-1.

Het doelpunt leek een opsteker voor NAC, dat reikhalzend uitkeek naar hun volgende doelpunt. Telstar was echter nog niet verslagen en voerde de druk opnieuw op in de hoop de leiding te herwinnen. Er volgden nog spannende slotminuten waarin Telstar de leiding leek te nemen. Voordat een van beide teams echter kon scoren, raakte de tijd weer op. Het Telstar-duel tegen NAC eindigde in een 1-1 gelijkspel.