NAC plaatst zich voor de finale van de Keukenkampioen Play-Offs

De NAC was in de beginfase de dominante partij en drukte dat meteen uit in kansen. Nog voordat de eerste tien minuten voorbij waren, kregen we de eerste grote kans van de wedstrijd. Fredrik Oldrup Jensen kopte een goed genomen hoekschop van Dominik Janošek op de paal. NAC was daardoor al dicht bij het eerste doelpunt.

Een paar minuten later belde de NAC. Sigurd Haugen is zeer goed uitgebracht door Aimé Omgba. De spits aarzelde geen moment en schoot hard en laag achter doelman Oelschlägel: 0-1! Vroeg doelpunt van de ploeg van Jean-Paul van Gastel.

Twee minuten na het doelpunt van Sigurd Haugen konden de 375 aanwezige NAC-fans weer juichen. Dit keer was het Jan van den Bergh die de bal kopte na wederom een ​​goede hoekschop van Dominik Janošek. De Belg kopte de bal knap richting hoek: 0-2! Na slechts veertien minuten spelen. De NAC kende een droomstart in Emmen.

NAC controleerde het restant van de eerste helft. Kort voor rust was er geen reden tot klagen na een overtreding van Janošek, die uiteindelijk een gele kaart kreeg voor een zware overtreding. De VAR greep niet in en ook NAC kon met elf man aan de tweede helft beginnen.

Pepijn van de Merbel was nog niet getest. Het eerste echte gevaar voor de ploeg uit Emmen kwam in de 51e minuut. Na een ongelukkig moment in de opbouw had spits Parzyszek ineens de bal aan zijn voeten. Hij besloot uit te halen, maar zijn poging miste simpelweg de richting om echt gevaarlijk te worden.

In de 57e minuut begon Roy Kuijpers aan een avontuur, iets dat hem een ​​prachtig doelpunt opleverde. Hij dribbelde, passeerde zijn man en schoot de bal wonderwel in de bovenhoek: 0-3!

NAC versloeg vandaag FC Emmen en was op alle vlakken beter. Aanstaande dinsdag staat de eerste wedstrijd van de finale van de Keukenkampioen Play-Offs op het programma. Thuis neemt NAC het op tegen de winnaar van de andere halve finale; ADO Den Haag of Excelsior.

Meer informatie over de kaartverkoop voor de finalewedstrijden volgt later.