O23 3C/3D: DSO degradeert na nederlaag tegen BVCB

Het doek is gevallen voor DSO in Bergschenhoek. De Zoetermeerse ploeg had met een overwinning vast kunnen houden, maar kon niet voor verrassing zorgen. HVV won de derby tegen Graaf Willem II VAC. FC Zoetermeer liep bijna promotie mis.

Tekst: Roland van der Linden

O23 3e divisie C

Graaf Willem II VAC O23 – HVV O23

HVV sloot het seizoen in Roggewoning af met een overwinning op Graaf Willem II VAC. Bij rust stonden de bezoekers al met 0-1 voor dankzij een doelpunt van Abe Jongebreur. In de tweede helft verhoogden Jeroen Sandell en Thijn Vlokkenburg de score naar 0-3.

Scheveningen O23 – Rijnsburgse Boys O23

Scheveningen kon niet opschuiven tegen de sterke Rijnsburgse jongens. Bij een 0-2 achterstand kon Scheveningen vlak voor rust dankzij Gandy Fuzni weer in de wedstrijd komen. Na de thee scoorde Rijnsburgse Boys nog tweemaal en de wedstrijd eindigde op 1-4.

O23 3e divisie D

Sparta R. (av) O23 – FC Zoetermeer O23

In Rotterdam kwamen Sparta en FC Zoetermeer een gelijkspel overeen. Na een 1-1 bij rust eindigde de wedstrijd in 2-2. FC Zoetermeer kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij een strafschop van Ted Liefering. Voor rust maakte de thuisploeg gelijk en na de thee kwam Sparta op een 2-1 voorsprong. Het laatste woord was Ivo de Niet, die voor de finale 2-2 zorgde. Voor FC Zoetermeer was een gelijkspel niet genoeg om door te gaan.

Nieuwerkerk O23-2 – FC Gravenzande O23

De formatie van de coach werd gehandhaafd met een fraaie 0-5 overwinning op het tweede elftal van de Nieuwerkerk Davy van Vliet (foto) Ze zitten in de derde divisie. Kort voor rust scoorde Dano van Leeuwen de 0-1. In de tweede helft scoorde Van Leeuwen nog tweemaal, waardoor de stand op 0-3 kwam. Figo de Voogd en Tom van der Hout zorgden voor de eindstand 0-5.

BVCB O23 – DNB O23

DSO degradeerde naar de vierde divisie na een 3-1 nederlaag tegen BVCB. De thuisploeg stond bij rust met 1-0 voor en na de herstart met 2-0. Daniël Omosebi bracht de spanning terug in de wedstrijd, maar na een rode kaart van Martin Kabuta moest DSO het hoofd buigen. BVCB vond opnieuw het doel en sloot de competitie af met een 3-1 overwinning.