NAC Breda gaat eenvoudig door naar de finale play-offs – Voetbal International

NAC Breda staat in de finale van de play-off om promotie naar de Eredivisie. De ploeg van Jean-Paul van Gastel versloeg FC Emmen zaterdag met overtuigende cijfers, waar ze zich het nieuwe seizoen op kunnen richten.

NAC en Emmen speelden eerder deze week 1-1 gelijk. De Bredanaars kwamen vervolgens op voorsprong door een doelpunt van Sigurd Haugen, maar kort voor tijd maakte Vicente Besuijsen vanaf de stip gelijk. Daarom was er veel spanning in Emmen.

De wedstrijd op De Oude Meerdijk was echter een stuk minder spannend. Na acht minuten belandde een kopbal van Boy Kemper op de paal en kort daarna viel de 0-1 in handen van Haugen, die van buiten de zestiende schoot. Kort daarna maakte Jan Van den Bergh er opnieuw 0-2 van. NAC had de wedstrijd met tien man moeten spelen als de scheidsrechter de rode kaart van Dominik Janosek niet had uitgesloten. De speler van NAC viel Mike te Wierik aan, maar kreeg alleen een gele kaart.

Het lijkt erop dat u één of meerdere social media scripts op VI.nl heeft uitgeschakeld. Dit is de reden waarom sociale berichten en liveblogs niet worden geüpload.

Wijzig hier uw instellingen.

Na de 0-2 van Van den Bergh leek de gelijke stand al beslist, want Emmen kon op eigen veld geen vuist maken. Na de 0-3 van Roy Kuijpers na rust was NAC vrijwel verzekerd van een finaleplaats. De ploeg van Van Gastel kon de wedstrijd rustig afwerken. NAC ontdekt zaterdagavond of Excelsior of ADO Den Haag de tegenstander worden in de finale.