Van Gent Laatste weken: Judoka Van ‘t End staat in ronde van 16 na twee overwinningen op WK

22 mei 2024 om 11:41 uur

Vechtsporten

AMERSFOORT/ABU DHABI (ANP) Noël van ‘t End is goed begonnen aan het wereldkampioenschap judo. De wereldkampioen van 2019 won zijn eerste twee wedstrijden in de categorie 90 kilogram en staat in de achtste finales. Van ‘t End trainde jarenlang bij Theo Meijer Sport in Amersfoort, samen met Michael Korrel en Julie Beurskens, die ook meedoen aan de Wereldkampioenschappen.

Van ‘t End versloeg de Peruaanse Yuta Galarreta met ippon in de eerste ronde in Abu Dhabi. De Nederlander versloeg ook de Braziliaan Marcelo Gomes, eveneens via ippon. Van ‘t End neemt het op tegen Caramnob Sagaipov uit Libanon voor een plek in de kwartfinales.

Bij de dames faalde Guusje Steenhuis in de ronde van 16 in de categorie 78 kilogram. De 31-jarige Nederlandse moest haar superioriteit erkennen ten opzichte van de Britse Emma Reid, die won met waza-ari.

Margit de Voogd en Hilde Jager werden in de tweede ronde uitgeschakeld in de categorie 70 kilogram. De Voogd verloor met ippon van de Japanse Shiho Tanaka en Jager verloor in de verlenging (gouden score) met waza-ari van de Oostenrijkse Michaela Polleres.