NAC Breda verspeelt in stromende regen de voorsprong tegen FC Emmen

Haugen moedigt het NAC-publiek aan

Voetbal

NAC Breda en FC Emmen staan ​​na de heenwedstrijd van de halve finales van de promotie- en degradatieplay-off gelijk. In stromende regen verspeelde NAC Breda dinsdagavond met nog acht minuten te gaan een 1-0 voorsprong.

De ploegen komen daarmee met een 1-1 resultaat aan bij de terugkeer van het tweeluik, dat zaterdagmiddag (16.30 uur) in Emmen wordt gespeeld. De winnaar neemt het in de finale op tegen de winnaar van de andere halve finale, die gaat tussen ADO Den Haag en Excelsior.

NAC vertrekt laat

Ondanks de onvermoeibare NAC-fans, die vanaf de eerste minuut hartstochtelijk voor hun ploeg zongen, was er in de beginfase geen vuurwerk op het veld. Pas aan het einde van de eerste helft ontspande NAC.

Het resulteerde in het eerste doelpunt van Sigurd Haugen. De Noor kopte de bal wonderwel achter Emmen-doelman Eric Oelschlägel aan, die in de vorige speelronde tegen FC Dordrecht de reddende engel van zijn ploeg was.

Niet lang daarna probeerde Haugen op nog mooiere wijze de 2-0 te maken, maar zijn hak miste prachtig.

Besuijen scoort vanaf elf meter de 1-1

Emmen kon in de eerste helft geen grote kansen creëren. Vlak voor rust was de ploeg van Alfons Arts dicht bij de gelijkmaker, maar NAC-doelman Pepijn van de Merbel voorkwam dat de voorzet van Desley Ubbink een Emmen-speler bereikte.

Na de pauze was het speelpatroon hetzelfde. NAC, dat in 2019 degradeerde naar de eerste divisie, had het beste van de wedstrijd, Emmen deed nauwelijks mee in het Rat Verlegh stadion. Het spel werd echter aan beide kanten slordiger, omdat het veld door de regen steeds natter en gladder werd.

Laatste Emmen-offensief

NAC bleef de superieure partij, maar Emmen bereikte hetzelfde niveau. Een handsbal in het gebied leidde tot een penalty voor de bezoekers en Vicente Besuijen sloeg de bal vanaf elf meter tegen de touwen.

En Emmen rook zelfs de overwinning. Een slotoffensief volgde, maar met het nodige vakmanschap en inzet voorkwam NAC een nederlaag.

FC Emmen degradeerde vorig seizoen onder de huidige FC Groningen-coach Dick Lukkien. In de Kunsten eindigde Emmen als zevende in de competitie. Hij verving Fred Grim vier wedstrijden voor het einde van de competitie, waarna geen wedstrijden meer werden gemist.