NAC Breda en FC Emmen slagen er niet in het verschil te maken en wachten op een cruciale comeback

NAC Breda en FC Emmen konden dinsdagavond in een onderlinge wedstrijd niet het verschil maken. De twee teams ontmoetten elkaar in de eerste etappe van de halve finale van de promotie/degradatie-play-off en speelden 1-1 gelijk. NAC Breda zocht naar de overwinning, maar verloor die in de slotfase.

In de laatste play-offronde versloeg NAC Breda Roda JC. Roda JC was net de directe promotie kwijtgeraakt en hoopte via de play-offs de Eredivisie te bereiken, maar NAC Breda verhinderde dit. NAC maakte in Breda het verschil door de Kerkraadse club met 3-1 te verslaan. Vier dagen later, in het Parkstad Limburg stadion, werd het verschil nog groter. Roda JC werd thuis vernederd en eindigde op 0-5.

Een paar dagen geleden versloeg FC Emmen comfortabel FC Dordrecht. De heenwedstrijd in Emmen eindigde in een 2-2 gelijkspel. In Dordrecht bleef het lang 0-0 en de wedstrijd leek in verlenging te eindigen, maar in de 88e minuut wisten de Emmenaren toch de 0-1 te scoren.

Dinsdagavond begon FC Emmen sterker aan de wedstrijd. De ploeg had het meeste balbezit, maar creëerde nog steeds geen kansen. Naarmate de eerste helft vorderde kwam NAC Breda beter in de wedstrijd en kreeg kansen. Sigurd Haugen en Dominik Janosek kwamen dichtbij, maar de stand bleef even 0-0. Kort voor rust scoorde Haugen. De spits van NAC Breda kopte tegen de touwen en maakte er bij rust 1-0 van.

Na rust moest FC Emmen hem achtervolgen. Het stelde echter niet veel voor, al werd de bezoekende ploeg wel een paar keer gevaarlijk. Pas een kwartier voor tijd ontstond echter het echte gevaar. Eerst schoot Maarten Pouwels over, maar kort daarna was de stand 1-1. Vicente Besuijen moest een penalty nemen en miste niet. Dit betekent dat aanstaande zaterdag, als de return is afgerond, alles nog gespeeld moet worden.

voeten | NAC Breda – FC Emmen (1-1)