Vrouwen 3G: Ruime overwinningen voor ADO Den Haag 2 en FC ‘s-Gravenzande

Op de laatste speeldag versloeg kampioen ADO Den Haag 2 Die Haghe met ruime marge. In de regioderby tegen Lyra was KMD de sterkste en was FC ‘s-Gravenzande de baas van de DSO.

Tekst: Roland van der Linden

ADO Den Haag VR2 – Die Haghe VR

Op de Haagse ontmoeting was ADO Den Haag 2 te groot voor Die Haghe. Na iets meer dan een kwartier spelen opende Mirte Buurman de score en een kwartier later kreeg Maira Boosman gelijk: 2-0. Vlak voor rust scoorde hij Victoria Boerboom (foto) zijn eerste doelpunt en na rust voegde hij er nog drie doelpunten aan toe. In het midden wist ook Jasmijn Windhorst het net te vinden, waardoor de eindstand 7-0 werd.

Lyra VR-KMD VR

KMD was in de eerste helft veel sterker dan Lyra en ging met een meer dan terechte 0-2 aan de thee. Dankzij Lyra-doelman Lucinde Witjes ging de score niet verder omhoog. Na de pauze werd Lyra sterker en sterker. Na zeventig minuten scoorde Eryka Louwers de 1-2 door van afstand in het centrum te schieten. Lyra kreeg kans na kans om de gelijkmaker te maken en KMD terug naar de eigen helft te duwen. De ploeg van coach Denver Wittenaar kon het net niet vinden, waardoor de stand 1-2 bleef.

FC Gravenzande VR – DSO VR

De Westlandse vrouwen gingen met een 2-0-voorsprong de rust in dankzij doelpunten van Irene van der Hout en Fee Golin. Na de doelpuntenwisseling wisten Romy van Velden en opnieuw Golin de score te verdubbelen. DSO scoorde dankzij Annelot Stuart een eredoelpunt, maar FC ‘s-Gravenzande had het laatste woord. Naomi van der Hout maakte de eindstand 5-1.