3e klasse A/B: BSC’68 maakt nog kans op de titel, zorg voor KMD

In Benthuizen won BSC’68 de belangrijke wedstrijd tegen RKDES. Het verschil met de koploper van de lijst, Koudekerk, blijft twee punten. PGS/VOGEL verloor van Schipluiden en bevindt zich nog steeds in de gevarenzone. Laakkwartier versloeg KMD in Wateringen. Beide teams zijn nog niet veilig.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Marcel Kouwenhoven

3e klasse A

BSC’68 – RKDES

Een vrijwel compleet BSC’68 kende een energieke eerste helft, maar kreeg wel drie kansen waar men geen gebruik van maakte. In het tweede bedrijf startte de BSC’68 goed en had het beste van het spel. In een overgangsmoment bereikte de bal Lucas Plag. Zijn schot werd door de doelman weggewerkt en Joep van Straalen kon er 1-0 van maken. De 2-0 kwam niet en BSC’68 bleef achter. RKDES had de bal iets meer onder controle, maar kreeg nauwelijks kansen om te scoren. BSC’68 staat dankzij de 1-0 overwinning op de tweede plaats en kan volgende week alsnog de titel pakken als Koudekerk verliest van RVC’33.

3e klasse B

Schipluiden – PGS/VOGEL

In Midden-Delfland kwam PGS/VOGEL op voorsprong nadat een schot van Rik van de Graaf via het been van een speler van Schipluiden in het doel terechtkwam: 0-1. Vervolgens was het Schipluiden die tweemaal het net vond. Een vrije trap van Rob Langstraat maakte er 1-1 van, waarna Michael Jager een knappe aanval afrondde: 2-1. Na de doelpuntenwissel maakte Sjoerd Boks er 3-1 van. Glenn Plum bracht de spanning terug in de wedstrijd, maar Nathan Hoek en U19-speler Rik Hooijmans sloten uiteindelijk de wedstrijd af: 5-2.

KMD – Laakkwartier

In Wateringen behaalde Laakkwartier een belangrijke overwinning op zijn concurrent KMD. Beide ploegen zijn onzeker, maar de winstkansen van Laakkwartier zijn zeer goed.

De Haagse ploeg van coach Giovanni Linnenbank scoorde dankzij Timon Nunes als eerste in de tweede helft: 0-1. KMD kwam gelijk met een strafschop van Jesse de Waard: 1-1. Na de 1-2 van Karam Boukhari nam Chris Offerman de eindstand voor zijn rekening: 1-3.