4e divisie D: FC Zoetermeer blijft ongeslagen, SEP moet vechten om te overleven

De wedstrijd tussen de topploegen Maasdijk en FC Zoetermeer eindigde gelijk, waardoor kampioen FC Zoetermeer de competitie zonder verliezen afsloot. SEP behaalde een monsterlijke overwinning op RVC Celeritas, maar moet net als hun rivaal degradatie via de play-offs vermijden.

Tekst: Roland van der Linden

Maasdijk – FC Zoetermeer

In een wedstrijd om de spreekwoordelijke eer stond de verslagen kampioen FC Zoetermeer tegenover Maasdijk. FC Zoetermeer begon wat slecht en Maasdijk zocht vooral met lange passes de tegenaanval op. Na een communicatiefout in de bezoekende verdediging verdiende Maasdijk een penalty. Maarten Laan miste niet vanaf elf meter: 1-0. FC Zoetermeer begon daarna beter en rustiger te voetballen en dat resulteerde na een pass van Brandon Zigo Tichem in een doelpunt van Djamil El Messaoudi. FC Zoetermeer meende toen recht te hebben op een strafschop, maar kreeg die niet. In de tweede helft voerde Maasdijk vooral wijzigingen door met het oog op de play-offs en had FC Zoetermeer vooral de bal zonder grote kansen te creëren. Maasdijk kreeg ook enkele kansen, maar kon niet scoren. In de finale werd FC Zoetermeer-speler Bhodi Streekstra gewisseld omdat het zijn laatste wedstrijd was. Hij werd vervangen door debutant Ivo de Niet. Aiden Leeuwin maakte eveneens zijn debuut voor FC Zoetermeer.

SEP – RVC/Celeritas

Op het Sportpark Tanthof Zuid spaarde SEP kosten noch moeite tegen RVC Celeritas. Na iets meer dan een half uur scoorde SEP drie doelpunten in vijf minuten. Stan van der Boon opende de score, waarna Noah Keus tweemaal scoorde en er bij rust 3-0 van maakte.

Kort na rust moest RVC Celeritas met tien man verder na een rode kaart. De ploeg van coach Marcel de Letter boekte een 7-2 overwinning. Noah Maat, Jeroen Hoornweg, Noah Keus en Michael Stalman scoorden de doelpunten voor de Delftenaren. Door de overwinning steeg SEP naar de achtste plaats, maar net als rivaal RVC Celeritas zal het in de play-offs moeten spelen om te strijden voor duurzaamheid.