Roda JC verliest met 3-1 in Breda

Roda JC Kerkrade verloor de eerste play-offwedstrijd met 3-1. Een doelpunt van Brian Koglin in de slotfase houdt de mogelijkheid open om door te gaan naar de volgende ronde.

Nadat het seizoen op de derde plaats eindigde wachtte NAC Breda in de eerste ronde van de play-offs. Het eerste kwartier van de wedstrijd zagen we nergens kansen. Helaas had NAC er maar één nodig. Na een lange inworp scoorde Sigurd Haugen de 1-0. Kort daarna bleek Aimé Omgba veel sneller te zijn dan Lucas Beerten. De middenvelder stond oog in oog met Calvin Raatsie, maar gelukkig wist de doelman het tweede doelpunt te voorkomen.

De eerste doelpogingen van Roda JC zagen we na ruim 25 minuten. Vaclav Sejk passeerde de borst en schoot vanuit de hoek. De bal bereikte Ouaissa via een rivaal. Hij probeerde het ook, maar dit keer voorkwam doelman Pepijn van de Merbel het doelpunt. Enkele minuten later werd Roda JC gevaarlijk via Lennerd Daneels. De Belg sneed zijn rivaal af en dribbelde, maar zijn afstandsschot miste kracht.

Roda JC begon de tweede helft met twee wissels. Zowel Arjen van der Heide als Orhan Dzepar kwamen in het team. Na een paar minuten spelen in de tweede helft kreeg NAC een penalty. Nadat de terugspeelbal van Dzepar te kort was, moest Raatsie ingrijpen. De doelman kwam te laat en beging een overtreding. Dominik Janosek scoorde vanaf de stip en bracht de stand op 2-0. Kort daarna verslechterde de situatie toen Janosek van afstand de 3-0 scoorde.

In het laatste kwartier van de wedstrijd wilde Roda JC nog scoren, maar grote kansen kon de ploeg niet meer creëren. Die kansen waren er nog voor NAC. Van den Bergh schoot van dichtbij hoog.

In de absolute slotfase wist Roda JC een (misschien wel) heel belangrijk doelpunt te scoren. Een vrije trap, van ruime afstand, werd prachtig afgewerkt door Brian Koglin. In de drie minuten extra tijd werden geen doelpunten meer gescoord. Mede hierdoor verloor Roda JC met 3-1 in Breda en krijgt komende vrijdag een zware klus in Kerkrade.

SCOREBORD // 3-1:

16′ 1-0 | Sigurd Haugen (Roy Kuijpers)

56′ 2-0 | Dominik Janosek (strafschop)

58′ 3-0 | Dominicus Janosek

87′ 3-1 | Brian Koglin

NAC Breda: Pepijn van de Merbel, Boyd Lucassen, Boy Kemper (78′ Matthew Garbett), Jan van den Bergh, Casper Staring, Sigurd Haugen (88′ Cherrion Valerius), Cuco Martina ©, Roy Kuijpers (70′ Martin Koscelnik), Frederik Jensen ( 78′ Manel Royo), Aimé Omgba, Dominik Janosek (88′ Elias Omarsson)

Roda JC Kerkrade: Calvin Raatsie, Boyd Reith, Matisse Didden (66′ Maximilian Schmid), Brian Koglin, Joey Müller, Lucas Beerten (60′ Wesley Spieringhs), Rodney Kongolo © (46′ Orhan Dzepar), Walid Ould-Chikh (46′ Arjen van der Heide), Sami Ouaissa, Vaclav Sejk, Lennerd Daneels (60′ Enrique Peña Zauner)

Gepubliceerd op: 13-05-2024