4e Divisie D: FC Zoetermeer schrijft geschiedenis met ongeslagen promotie

Na de 3-0 overwinning op SEP kan FC Zoetermeer kampioen worden van de vierde divisie D. Met nog één wedstrijd te gaan hebben de inwoners van Rokkeveen een voorsprong van vier punten op nummer twee vv Maasdijk.

Tekst: Peter Petit | Foto’s: Dennis Jouvenaar (SportSnap.nl)

Kampioenschapswedstrijden zijn vaak niet het leukste om naar te kijken en dat was zaterdag ook het geval tijdens de wedstrijd van het sterrenelftal van de jonge coach Martijn de Zoete (29), FC Zoetermeer. De thuisploeg koos er vanaf het begin voor om aan te vallen tegen een SEP die goed speelde, maar kansen verwaarloosde. Ook de SEP liet twee kansen liggen. Aanvaller Marco van Blitterswijk had FC Zoetermeer-doelman Hylke van der Burg al verslagen, maar slaagde er niet in de bal in het lege doel te plaatsen.

Kort daarna kon Didier Geenen zijn ploeg op een verrassende voorsprong zetten, maar zijn strafschop werd gered door de uitstekende doelman van FC Zoetermeer. Zoals vaak het geval is, was het de andere partij die van een kans profiteerde. Björn van Heijst profiteerde van een zwak moment in de Delftse verdediging en maakte er 1-0 van. “Het geluk van de kampioen”, zei coach Marcel de Letter na afloop.

zomeravondvoetbal

Ook in de tweede helft waren er slechts enkele momenten in de wedstrijd die het bekijken waard waren. Kort na rust besliste Djamil El Messaoudi de wedstrijd door twee doelpunten op rij te maken. FC Zoetermeer sloot snel de deur en speelde de wedstrijd uit. De Letter na afloop: “We hadden het Zoetermeer heel lastig kunnen maken, we hebben 200 procent van de kansen gemist, inclusief die penalty. Als je die krijgt, sta je voor en dan komt de druk op Zoetermeer. Zonde dus.” we gaven het eerste doelpunt van Zoetermeer zo weg, omdat het niet nodig was, dan zie je dat Zoetermeer een hele goede voetbalploeg is. Maar de eerste helft was vijftig procent. Die penalty moet natuurlijk altijd genomen worden en Didier schiet altijd het, maar nu niet. Voor die penalty is er die kans voor Marco van Blitterswijk. Hij passeert de Zoetermeer-doelman, maar hij kan de bal nog steeds niet in het lege doel plaatsen. Jammer, maar dat is ons seizoen we hadden kansen, de tegenstander kwam 1-0, 2-0 en de wedstrijd is voorbij”, aldus De Letter. Na de wedstrijd in Zoetermeer was de dit seizoen opgestapte coach ook teleurgesteld toen hij hoorde dat zijn naaste rivaal, SEV, dat wel had gedaan. versloeg RVC, waardoor de SEP gedwongen was om in de play-offs te spelen.

Drijfveer

Coach Martijn de Zoete van FC Zoetermeer aarzelde niet om zijn selectie te prijzen nadat Zoetermeers sportwethouder Ronald Weerwag de kampioensschaal overhandigde. “Dit kampioenschap is een ongelooflijke prestatie voor mijn team. Vanaf de eerste training tot en met afgelopen donderdag heb ik enorm genoten van de drive van deze spelers. Volgend seizoen derde klasse, maar nu eerst genieten van dit fantastische kampioenschap voor Club”, aldus De Zoete.