NAC boekt belangrijke overwinning op Jong PSV | BredaVandaag

Door: Hanneke Marcelis

NAC

BREDA – NAC wist zondagmiddag Jong PSV te verslaan. Met een sterk wisselende ploeg aan het begin van de wedstrijd was het Martin Koscelnik die NAC na een hoekschop op voorsprong kopte. In de tweede helft was invaller Aimé Omgba belangrijk door tien minuten voor tijd de voorsprong te verdubbelen.

Jean-Paul van Gastel pakte het vandaag over een andere boeg. Hij wijzigde zijn basiself aanzienlijk ten opzichte van de afgelopen weken. Vandaag verschenen er elf namen aan de aftrap: Van de Merbel, Koscelnik, Martina, Van den Bergh, Kemper, Lucassen, Staring, Oldrup Jensen, Janošek, Boere, Ómarsson.

Nog voordat de eerste vijf minuten waren verstreken, kreeg NAC een grote kans om al vroeg op voorsprong te komen. Dominik Janošek kreeg de bal op een presenteerblaadje van Elías Már Ómarsson, maar de Tsjech kwam niet goed bij zijn voet, waardoor de kans werd gemist.

NAC was in de beginfase van de wedstrijd de dominante partij. Na 25 minuten spelen kreeg de ploeg van jarige Jean-Paul van Gastel wat ze verdienden. Martin Koscelnik kopte binnen na een goede hoekschop van Dominik Janošek.

Na iets meer dan een half uur spelen kregen de bezoekers hun eerste grote kans. Emir Bars ontsnapte uit de Bredase verdediging en mikte op het doel van Pepipe van de Merbel. De laatste paal zorgde voor een uitstekende redding en voorkwam zo een gelijkspel.

Tweede helft

In de tweede helft kwam Jong PSV wat meer uit zijn schulp en werd gevaarlijker voor het Bredase doelpunt. De verdediging hield echter stand en debutant Cherrion Valerius kwam als invaller in het veld.

Met nog tien minuten te gaan maakte invaller Aimé Omgba het duel uit voor NAC. Na een pass van de naderende Jan van den Bergh schoof Aimé Omgba de bal met precisie binnen: 2-0!

Na de 2-0 kende NAC geen problemen meer en speelde het duel uit tot het laatste fluitsignaal. Volgende week bezoekt ADO Den Haag het Rat Verlegh stadion.