SC Heerenveen blijft na overwinning op Heracles in de race voor de play-offs

ALMELO – SC Heerenveen hield zondag de hoop op de play-offs levend. Heerenveen was op bezoek bij Heracles Almelo met 2-0 te sterk. Ché Nunnely en Pelle van Amersfoort scoorden de doelpunten.

Heracles had een goed gevoel voor de wedstrijd tegen Heerenveen. De club won de laatste twee wedstrijden tegen Sparta Rotterdam en AZ Alkmaar. Tegen Heerenveen kwam de thuisploeg echter al na tien minuten op achterstand in het Erve Asito. Ché Nunnely was zeer alert toen Heracles-verdediger Sven Sonnenberg een fout maakte en op voorsprong kwam: 0-1.

Het tempo in de eerste helft lag niet hoog. Heerenveen had meerdere mogelijkheden en werd bij vlagen gevaarlijk, zonder veel dichter bij de tweede treffer te komen.

Vlak voor rust wist de ploeg van coach Kees van Wonderen aan het gelijkspel te ontsnappen. Verdediger Sonneberg raakte met zijn schot de lat.

Pelle van Amersfoort kreeg aan het begin van de tweede helft nog een schot, maar doelman Michael Brouwer stond op de goede plek.

Heracles leek in de 73e minuut de 1-1 te maken. Mohamed Sankoh scoorde, maar de vlag werd gehesen wegens buitenspel. Na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt afgekeurd.

Heerenveen verdubbelde laat in de wedstrijd de voorsprong dankzij Pelle van Amersfoort. Gescoord uit een hoekschop: 0-2.

Een paar minuten later lag de bal aan de andere kant. Echter, voor de tweede keer in de wedstrijd werd het doelpunt van Heracles afgekeurd. Het was weer Sankoh, hij stond weer buitenspel.

SC Heerenveen heeft 36 punten verzameld en staat momenteel tiende in de Eredivisie. Dit betekent dat de ploeg nog steeds kans heeft op het bereiken van de play-offs.

Door: Omrop Fryslan