De Spartaanse voetballers bieden een voetbalspektakel in Apeldoorn

14 april 2024 om 12:13

Voetbal

NIJKERK In een spannende wedstrijd deelden de Mo17-1 meiden uit Nijkerk en Apeldoorn de punten. Aan het einde van de speeltijd stond er een 3-3 gelijkspel op het scorebord.

Het waren de Victoria Boys uit Apeldoorn die met goed voetbal begonnen. Na twintig minuten stonden de Spartanen op een 3-0 achterstand. Hierna hergroepeerden de oranjehemden zich en creëerden een handvol kansen. Zoals vaker dit seizoen hadden de Nijkerkers moeite om de bal over de doellijn te krijgen. Het waren de Apeldoornse dames die de Leeuwinnen vijf minuten voor rust met een eigen doelpunt weer in de wedstrijd hielpen.

VECHTLUST

In de tweede helft stond Sparta Nijkerk Mo17-1 in een andere positie. Vijf minuten later bracht Mara de spanning terug met een vrije trap. Nadat de Nijkerkse meiden meerdere kansen misten werd hun vechtlust beloond. Caitlyn scoorde na een goed individueel optreden na een uur spelen de gelijkmaker. Vol druk probeerden de oranjehemden voor de overwinning te gaan, maar slaagden er niet in nog een doelpunt te scoren. Na een spectaculaire wedstrijd moesten de nummers 3 en 4 van Divisie C genoegen nemen met een gelijkspel.

Zaterdag spelen de meiden van Sparta Nijkerk M017-1 om 15.00 uur op het hoofdveld tegen Orion Nijmegen. Een warme uitnodiging aan alle inwoners van de regio Nijkerk om vanaf het dak van de Ebbenhorst te genieten van U17 vrouwenvoetbal op het hoogste niveau van Nederland.