Speler breekt kaak, rugbywedstrijd Haarlem voortijdig gestaakt

Denzel Walker scoort een try voor Haarlem.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Marcel Tabbers

Haarlem

De wedstrijd tussen RFC Haarlem en BRC Breda kwam zaterdag niet tot een einde omdat een Brabanders-speler na een wedstrijd zijn kaak brak. Logischerwijs wilde BRC niet verder spelen en daarom werd de ruststand van 28-7 ook de eindstand.

Na de botsing werd de BRC-speler per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij direct werd geopereerd. Zijn teamgenoten waren te geschokt om verder te spelen en Haarlem-aanvoerder Lucas de Waaij begreep het. “Er staat voor ons niets meer op het spel, dus het was niet urgent om door te gaan. Als zoiets binnen een team gebeurt, begrijp ik dat je boos wordt. Het was een intens gezicht toen hij zo op de grond lag. Schreeuw van pijn”.

probeer sneller

Voor de gasten begon de wedstrijd veelbelovend. Breda verraste de thuisclub met waarschijnlijk de snelste try van het seizoen in de eerste divisie. Het doelpunt werd binnen 35 seconden gescoord. De conversie werd perfect tussen de palen afgevuurd. De 0-7 schudde Haarlem meteen wakker. Voor de volle tribune van sportcentrum Van der Aart in Haarlem-Noord maakten Bobby Tane (try) en Daniel Jones na een kwartier de stand gelijk. Drie minuten later bezorgde Denzel Walker de leiding, tot grote vreugde van het publiek.

Drie minuten later gebeurde het opnieuw. Charlie Brosnahan en Jones tekenden voor 21-7. De geblesseerde Arthur Mazouard genoot van het spel langs de hekken. Op dat moment liet het publiek zich horen toen prop Quermy Warmerdam met de bal onder zijn arm letterlijk in de Bredase verdediging belandde. Mazouard lachte om de reactie van de toeschouwers. “Natuurlijk is hij groot, dat maakt hem indrukwekkend. En ja, dat rare kapsel maakt hem een ​​gevaarlijke speler.”

De actie van de prop resulteerde in de vierde en laatste poging van de wedstrijd. Deze kwam op naam van De Waaij. De bekering was opnieuw een zekerheid voor Jones, wat zijn afscheidswedstrijd nog meer glans gaf.