4e Divisie: DSO vindt nog een gaatje en verslaat concurrent VOC

De wedstrijd tussen de laatst geplaatste DSO en VOC begon een half uur te laat op sportcentrum Bentwoud. Beide ploegen dreigen te degraderen en daarom is het belangrijk dat beiden zoveel mogelijk punten bij elkaar optellen om de Vierde Klasse niet direct te verlaten.

Tekst en foto’s: Eric de Wit

Daarom moest DSO op zoek naar de laatste druppel. Sinds 25 november hebben de inwoners van Bentwoud niet meer gewonnen en slechts drie keer geloot. Een leuke bijkomstigheid uit deze wedstrijd was dat VOC-coach Wayne Delgado dos Santos de nieuwe coach wordt van Zoetermeer DSO. In overleg werd besloten dat Delgado dos Santos de wedstrijd vanaf de tribune zou bekijken.

De thuisploeg kwam in de dertiende minuut op voorsprong. Joep Roovers versloeg de Rotterdamse doelman met een afstandsschot: 1-0. Hoewel VOC in de eerste helft meer balbezit had, vormden ze aan de frontlinie niet veel gevaar. DSO-doelman Sven Wolsheimer is nooit in echt gevaar geweest.

Lange tijd werd gedacht dat de thuisploeg koste wat het kost de kleine voorsprong wilde verdedigen en geen enkele ruimte wilde opgeven die de VOC kon exploiteren. Kort na rust deed zich een grote kans voor voor DSO na een hoekschop van Joep Roovers. De bal kwam hard voor het doel en Jerlle Giltay kwam te laat om de bal te raken.

Met nog iets meer dan een half uur te gaan gaf Rajiv Wentholt een uitstekende steekpass op Hugo Botermans, die vervolgens binnen schoot en de stand op 2-0 bracht. In deze fase liet de VOC zich meeslepen en naderde de stand de 3-0. Dat gebeurde in de 73e minuut door Tim Ceder. Drie minuten later was de stand 4-0. Opnieuw een belangrijke rol voor Tim Ceder, die na de doorbraak het overzicht goed behield en speelde tegen Timo Reinhardt, die rustig scoorde: 4-0.

In de verlenging scoorde Rubén Monteiro Soares het eredoelpunt, waardoor de hatelijke nul op het scorebord verdween: 4-1.