De Cupfighter RHC gaat door naar de volgende ronde ten koste van de MHC Zoetermeer

Door: Peter Petit

De eerste aanval aan het begin van de wedstrijd was een succes voor de eersteklasser uit Rijswijk. De lange en gevaarlijke aanvaller Thomas de Haan scoorde vanuit het veld en maakte er, toegejuicht door de fans, 1-0 van voor de thuisploeg. Daarna scoorde alleen Zoetermeer, maar doelpunten vielen er dankzij het uitstekende keeperswerk van de Rijswijkse doelman niet.

Zoetermeer kwam niet tot scoren dankzij de uitstekende prestatie van de Rijswijkse doelman. – Kees Franken

Haan Cupheld

Tweede helft hetzelfde beeld, een aanvallende Zoetermeer die niet scoorde, in tegenstelling tot de thuisploeg die op 2-0 uitkwam dankzij een strafcorner van Thomas de Haan. Dit maakte hem tot de bekerheld van de avond voor Rijswijkers, die met veel vaardigheid en goed keeperswerk de rust in gingen met deze 2-0.

De thuisploeg scoort 2-1 – Kees Franken

Span de billen aan

In de derde periode heroverde de ploeg uit Zoetermeren de 2-1-voorsprong, eveneens met een strafcorner, en in de vierde periode was het een lastig moment voor de RHC-fans. Een aanvallende Zoetermeer die niet scoorde en af ​​en toe een RHC-aanval zonder gevaar. RHC-fans haalden opgelucht adem toen ze het laatste fluitsignaal hoorden, wetende dat hun team op weg is om bekerfinalist te worden, net als vorig seizoen.