HV toernooi damesbeker: RKAVV, eerste finalist na overwinning op DSO

In Zoetermeer behaalden de RKAVV-vrouwen een duidelijke overwinning op DSO in de halve finales van de Damesbeker van het Voetbaltoernooi Haaglanden. De ploeg van coach Arjan Timmers is de eerste ploeg die zich plaatst voor de finale speeldag op 15 juni bij FC ‘s-Gravenzande.

Tekst: Roland van der Linden

Op sportcentrum Bentwoud kwam RKAVV na acht minuten op voorsprong op de derdeklasser. Na een pass van Romy van der Helm sloeg Brechje van der Steen de bal tegen de touwen. Zeven minuten later kreeg RKAVV opnieuw gelijk. Een bal van Melanie Zalm werd knap afgemaakt door Merijn Buitenhek: 0-2.

Zeventien minuten in de tweede helft kon scheidsrechter Tjaard de Vries voor de derde keer de voorzet signaleren. DSO probeerde een aanval op te bouwen, maar de bal werd onderschept door RKAVV. Uit de tegenaanval rondde Romy van der Helm sterk af: 0-3.