Dames 3e klasse E/G: ADO Den Haag Kampioen Victor Monster 2

Voorschoten’97 was geen partij voor het derde elftal van Ter Leede in derde klasse E. In 3G was FC ‘s-Gravenzande geen partij voor ADO Den Haag 2. In een doelpuntrijke wedstrijd verloor DSO van SV Den Hoorn en Die Haghe. Het was Lyra, de baas.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse E

Voorschoten’97 VR – Ter Leede VR3

In de wedstrijd tussen de teams uit de middenklasse bleken de bezoekers de beste. Ter Leede 3 keerde met een 2-4 overwinning terug naar Sassenheim en pakte de zesde plaats van Voorschoten’97.

3e klasse G

ADO Den Haag VR2 – FC Gravenzande VR

De groen-gele formatie van de coach. Marten Glotzbach (foto) De titel hadden ze al veroverd, maar tegen FC ‘s-Gravenzande hielden ze zich niet in. Fenna de Rooij, Sacha Horsman (2x) en Sienna in ‘t Veld bezorgden ADO Den Haag 2 in de eerste helft een 4-0 voorsprong. Na de herstart kon ADO Den Haag 2 nog eens zes doelpunten aan hun totaal toevoegen. De 10-0 overwinning kwam tot stand dankzij doelpunten van Isa van Schaik, Lotte Vermeulen (2x), Zoey Groenendijk, Mirte Buurman en Sacha Horsman.

Die Haghe VR – Lyra VR

Bij Ockenburgh behaalden Die Haghe een welverdiende overwinning op Lyra. Na twintig minuten had de ploeg van coach Hans van Heteren twee doelpunten gescoord. Simone Bijes en Romy Batist scoorden na voorzetten van Natalia Stasistowska. Lyra herstelde zich en maakte er nog voor de thee 2-1 van. In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Romy Batist en Natalia Stasikowska maakten met hun doelpunten een einde aan alle onzekerheid: 4-1.

DSO VR – Den Hoorn VR

De eerste twintig minuten volgden de klappen elkaar snel op. Danique van Lingen scoorde tweemaal voor DSO, maar in een oogwenk bracht SV Den Hoorn de stand weer op gelijke hoogte met doelpunten van Izara Dijkxhoorn en Nina van der Velden. Isa van der Burg zette DSO opnieuw op voorsprong. Bijna een half uur later was de stand 3-3. Opnieuw was Izara Dijkxhoorn accuraat in de definitie. Na de pauze moest DSO toegeven. Ashley Sintniklaas liet eerst Nina van der Velden en daarna Dijkxhoorn scoren: 3-5. Na de 3-6 van Dijkxhoorn had DSO het laatste woord. Amber Toet bepaalde de eindstand op 4-6.