Connor Wild krijgt niet het afscheid dat hij wil, RFC Haarlem verliest nipt van The Dukes

Marcel Tabbers

Hieronymus Bosch

Het piepte en kraakte tegen Dukes, maar Haarlem stond na tweeënveertig minuten met lege handen. In Den Bosch werd het 10-7 voor de plaatselijke club in het laatste duel van Haarlem-speler Connor Wild.

De inwoners van Den Bosch kwamen in de derde minuut op een 7-0 voorsprong. Het leek het begin van een grote overwinning voor de leider van de trofeegroep. Kon niet verder van de waarheid zijn. Haarlem toonde veerkracht, verdedigde sterk en maakte fouten, kleine foutjes gooiden regelmatig zand naar de ploeg, waardoor ze voor rust niet dichter bij de thuisclub konden komen.

Dukes hield de druk op de Haarlemse verdediging. Tot grote opluchting van de gasten zagen ze dat een poging niet werd toegestaan, maar bleven domineren. De thuisploeg scoorde in de eerste helft niet.

In de tweede veertig minuten speelde Haarlem veel in de andere helft. De stropdas hing al een hele tijd in de lucht, maar kwam er niet van. Het was dan ook begrijpelijk dat de Dukes er in de 61e minuut voor kozen om een ​​strafschop tussen de palen te nemen: 10-0.

Dat bleek een goede keuze, want tien minuten later scoorde Haarlem, met twee man minder op het veld, via Milo Niggebrugge. De try werd omgezet door Dino Bozic. In een lastige slotfase wist de ploeg van coach Logan Ngatuere-Ongley, die eerder ook een berisping had gekregen vanwege commentaar op de voorsprong, geen punten te scoren.