SAMENVATTING | SC Heerenveen geeft de leiding uit handen in…

SC Heerenveen verspeelde zaterdag een 0-1-voorsprong in de uitwedstrijd tegen RKC. Na rust kwam de ploeg van Kees van Wonderen op voorsprong, maar kon daar slechts een kwartier van genieten. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

Na een wat saaie eerste helft met enkele kleine kansen, ontspande het spel zich in de tweede helft wat. Na zo’n vijf minuten spelen in de tweede helft kwam Heerenveen op voorsprong. Uit een pass van Osame Sahraoui was het Pelle van Amersfoort die scoorde. De Friezen konden zo’n vijftien minuten genieten van de voorsprong, want in de 70e minuut maakte Kevin Felida er 1-1 van voor Waalwijkers, wat tevens het eindresultaat was.

SC Heerenveen line-up: Van der Hart, Braude (Zaal ’87), Van Beek, Bochniewicz, Köhlert, Haye, Olsson (Van Ottele ’81), Tahiri (Van Ee ’70), Walemark (Nunnely ’70), Van Amersfoort, Sahrawi (Karlsbakk ’87).

RKC Waalwijk opstelling: Vaessen, Lelieveld, Van den Buijs, Oukili, Min, Margaret (Cleonise ’57), Seuntjens (Kramer ’79), Gaari, Niemeijer (Lokesa ’57), Meijers, Felida