SC Heerenveen speelt voor de vierde keer op rij gelijk in Waalwijk

SC Heerenveen handhaafde zaterdagavond op bezoek bij RKC een ongeslagen streak van twintig jaar, maar verspeelde twee punten. Aan het begin van de tweede helft scoorde Pelle van Amersfoort het eerste doelpunt, maar de thuisploeg kwam dichterbij: 1-1. Het is de vierde keer op rij dat de Friezen Waalwijk met een punt verlaten.

Heerenveen kreeg in de openingsfase drie kansen. De eerste ging naar Pelle van Amersfoort, die de bal ontving van Thom Haye. De aanvaller wist RKC-doelman Etienne Vaessen te verslaan, maar het schot had te weinig snelheid om in het doel te komen. De andere twee kansen waren van Patrik Walemark. Een schot van de Zweed werd aangeraakt, waardoor de doelman snel moest reageren. De tweede poging van de aanvaller miste kracht.

Na tien minuten moest ook Mickey van der Hart voor het eerst ingrijpen. Bij de laatste paal verscheen David Min voor hem, maar kon het schot van de spits tegenhouden. Daarna gebeurde er lange tijd weinig in Waalwijk. Heerenveen probeerde kansen te creëren, maar vaak kwam de voorzet niet. In de laatste minuut van de eerste helft probeerde Osame Sahraoui het zelf toen hij de bal aan de linkerkant van het veld ontving. Zijn schot kon echter ook door Vaessen worden gestopt.

Wat in de eerste helft niet lukte, gebeurde acht minuten na rust: Van Amersfoort scoorde. Sahraoui maakte een schitterende voorzet vanaf rechts en de spits kopte al snel af: 0-1. Er restten nog twintig minuten en de stand was gelijk in Waalwijk. Kevin Felida probeerde het van afstand en zag zijn schot raak raken, waardoor Van der Hart het niet kon bereiken. In de slotfase slaagden beide ploegen er opnieuw niet in te scoren, waardoor de punten verdeeld werden.