Telstar versloeg Jong FC Utrecht met 5-1

Cain Seedorf scoorde 2 doelpunten

VELSEN – Ik had vooraf gezegd dat Telstar FC Utrecht met grote cijfers aan de kant zou zetten en niemand geloofde dat. De ploeg van Velsen begon immers zonder de geblesseerde aanvallers Danzell Gravenberch en Youssef El Kachati. De voorwaartse lijn met Cain Seedorf en Mohammed Tahiri bleek echter buitengewoon effectief.

(Tekst en foto: Wim Meijer)

Die effectiviteit kwam al in de eerste minuut tot uiting toen Cain Seedorf de voorzet van Jayden Turfkruier keurig afrondde en zijn eerste doelpunt maakte in 51 competitieduels voor Telstar. Een release voor ‘het neefje van…’ die volgens statistiekbureau Opta dit seizoen de Eerste Divisie-speler was met de meeste schoten (31), zonder ook maar één doelpunt te scoren. Deze statistiek kan dus vanaf gisteravond in de prullenbak worden gegooid.

De vreugde over de aanvankelijke 1-0 was echter van korte duur, want Jong FC Utrecht kwam in de 20e minuut dichterbij door een doelpunt van Lynden Edhart. Halverwege de tweede helft leek het erop dat het initiatief meer bij de Domstedelingen lag. De Utrechtse droom werd vijf minuten voor rust echter op brute wijze onderbroken door Mohammed Tahiri, die profiteerde van een slecht verwerkt afstandsschot van Jay Kruver van dichtbij.

Direct na rust leek Utrecht geen titels meer te behalen. Al in de 46e minuut was het Tahiri die een voorzet van Cain Seedorf binnenkopte, maar doelman Andreas Dithmer op zijn pad vond. Het zou echter slechts 2 minuten duren voordat de stand 3-1 zou zijn. Mees Kaandorp schoot van buiten het strafschopgebied, waar de bal van richting werd veranderd door Bjorn Hardley en vervolgens in het Utrechtse doel verdween.

Na de 3-1 nam de ploeg van Ulrich Landvreugd het heft in handen en ging op zoek naar nog meer doelpunten. Deze houding wierp in de jaren vijftig vruchten af.Mijn slotminuut toen Cain Seedorf opnieuw de aanval zocht en teruggaf aan Tahiri, die de 4-1 wist te scoren.De kers op de taart voor de White Lions kwam in ’73Mijn minuut. Een afstandsschot van Telstar-doelman Ronald Koeman jr. leek meteen bestemd voor zijn collega aan de overkant. Dittmer kwam echter te laat uit zijn doel, waardoor Quinten van den Heerik iets sneller bij de bal kwam. Hoewel hij 5-1 op zijn schoen had staan, liet hij de eer aan zijn collega Seedorf, die meteen zijn tweede doelpunt voor Telstar scoorde.

Door de overwinning op Utrecht stijgt Telstar naar de zestiende plaats in het klassement. Volgend weekend arriveert Jong PSV in Velsen-Zuid. De Eindhovenaren staan ​​momenteel op de 18e plaatsMijn, maar met 1 wedstrijd minder gespeeld. Jong PSV speelt maandag tegen Roda JC.

Klik hier voor wedstrijdverslag en de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH.

Bij de wedstrijd was ook fotograaf Dennis Gouda aanwezig. Hij maakte een uitgebreide fotoserie, waarvan in dit bericht een kleine selectie wordt getoond. Bekijk hier de complete fotoserie van Dennis Gouda..