Leython DC B1 meisjes in halve finales

Algemeen

De B1 meiden van Leython DC streden afgelopen dinsdag in de bekerhalve finale tegen Forza Hoogland uit Amersfoort.

Leython DC arriveert vroeg bij Forza Hoogland in Amersfoort, de sfeer en spanning zijn goed. Als je speelt, kun je al zien dat de teams gelijk staan.

In de eerste set maakt Leython een goede start en komt op een 0-4 voorsprong, waarna de service verandert. Ook Forza laat zien dat hij goed in het spel zit en scoort 3 punten op rij. Daarna loopt de score gelijkmatig op. Beide teams laten goede aanvallen en verdediging zien. Uiteindelijk komt Forza ten einde en bij 16-12 neemt Leython een time-out. Een sterke reeks services brengt de score op 16-16. Het is een spannende set met een hele mooie volleybal. Forza staat weer iets voor en Leython pakt een 2Mijn time-out van 22.00 tot 19.00 uur. Ook Forza voelt de druk en onderbreekt bij 22-21 de prachtige service van Leython. Dit lukt, Forza wint de set met 25-21.

De 2Mijn De set begint meteen weer op hoog niveau, het publiek geniet van prachtige, lange rally’s. Ook de harde service leverde aan beide kanten goede resultaten op. Leython neemt een kleine voorsprong bij 4-6. Dan komt Forza weer op voorsprong en neemt Leython een time-out bij 10-7. Op 16-12 werd de wedstrijd kort onderbroken om het vasten te verbreken en te eten. Forza komt sterk terug na de pauze en Leython heeft moeite om de opslag en aanvallen op te vangen. Het Leython-publiek blijft het team aanmoedigen met “Let’s go Leython” en luid geschreeuw. Leython keert terug met zijn eigen sterke aanvallen en begint ze in te halen. Forza neemt een time-out bij 22-17 en beëindigt vervolgens de set bij 25-17.

in de 3Mijn Leython begint sterk aan de set. De meiden geven niet op en komen op een 2-4 voorsprong. Forza haalt de achterstand weer in en na 6-6 is de stand gelijk. Hoe spannend is het. Punten uit lange rally’s gaan soms naar Forza en vervolgens naar Leython. Leython komt weer op voorsprong en Forza neemt een time-out bij 13-19. Dan haalt Forza de achterstand weer in en ook Leython voelt de druk. Bij 17-20 nemen ze een time-out, de bemoedigende instructies van de coaches werken ook in Leython en ze blijven tot 18-23 komen. Het publiek kan het niet meer aan. Forza neemt dan de opslag en Leython heeft er moeite mee. Na 23-23 wordt het echt spannend, maar helaas eindigt de wedstrijd op 26-24.

Hier eindigt het copal-avontuur voor de Leython B1-meisjes, maar ondanks de nederlaag speelde het team een ​​geweldige wedstrijd. Nu gaan we naar de laatste dag van het Holland Top Jeugdtoernooi!