Roda JC boekt goede voortgang in strijd om promotie met verdiende 3-1 overwinning op NAC Breda – 045online

KERKRADE – Roda JC heeft zaterdagavond een belangrijke stap gezet in de strijd om promotie. Ondanks het gelijkspel in de eerste helft wist Roda na rust op te schuiven en verdiende NAC Breda verdiend met 3-1 te verslaan.

Ondanks het ontbreken van vier kernspelers: doelman Calvin Raatsie, Enrique Peña-Zauner, Vaclav Sejk en Rodney Kongolo, wist Roda met Koen Bucker, Teun Bijleveld, Maximilian Schmid en Lennerd Daneels de vacante posities zonder problemen op te vullen. Dit toont de kracht van de ploeg van Kerkrade dit seizoen, waarin zelfs de wisselspelers hun waarde bewijzen.

Met deze overwinning blijft Roda op weg naar promotie en heeft de ploeg nu een voorsprong van vier punten op nummer drie Groningen, al heeft Groningen wel een wedstrijd minder gespeeld. De sfeer is goed bij Roda, die vastbesloten is om in deze functie te blijven en hun droom van promotie waar te maken.