O23 3C/3D: DSO verlaat laatste plaats, eerste overwinning in Scheveningen

HVV en Graaf Willem II VAC leden een nederlaag in 3C. Beter nieuws kwam van Houtrust, waar Scheveningen eindelijk drie punten kon scoren tegen Nieuwkoop. DSO voegde een punt toe tegen FC ‘s-Gravenzande en stond de laatste plaats af aan VOC. FC Zoetermeer verloor van BVCB.

Tekst: Roland van der Linden

3e divisie C

EMM’21 O23 – Graaf Willem II VAC O23

Bij Roelofarendsveen kon graaf Willem II de overwinning niet behalen. De thuisploeg was met 2-0 de beste ploeg. Dankzij deze overwinning blijft EMM’21 goed meedoen in de race om promotie. Graaf Willem II VAC staat zesde, maar is nog niet aan het schrikbeeld van degradatie ontsnapt.

Hillegom O23 – HVV O23

In de uitwedstrijd bij Hillegom had HVV niet veel in te brengen. Kroonleeuwen keerde met een ruime 5-0 nederlaag huiswaarts.

Scheveningen O23 – Nieuwkoop O23

Met goed teamwerk en veel concurrentie behaalde Scheveningen eindelijk de eerste overwinning in de voorjaarscompetitie. Chrisma Laguerre scoorde na twintig minuten de 1-0. Drie minuten later was de stand opnieuw gelijk. Scheveningen herstelde zich goed. Kort daarna bezorgde Ksawery Usko Scheveningen opnieuw een voorsprong: 2-1. Halverwege de tweede helft maakte Muhammed Kartoukli er 3-1 van. In de extra tijd kwam Nieuwkoop terug van een 3-2 achterstand, maar de eerste overwinning voor de ploeg Mario Taal (foto) Ik was niet langer in gevaar.

3e divisie D

DSO O23 – FC’s Gravenzande O23

DSO en FC ‘s-Gravenzande speelden met 3-3 gelijk op Sportpark Bentwoud. Jiwar Ramazan opende de score voor de thuisploeg. FC ‘s-Gravenzande maakte nog voor rust gelijk. Nitesh Changoer scoorde met een bal van Koen Groenewegen: 1-1. De Westlanders kwamen na de thee op een 1-3-voorsprong dankzij twee doelpunten van Yuri Dijkman. In het laatste kwartier maakte DSO gelijk. Walid Kadri en Daniël Omosebi bezorgden de Zoetermeerers een punt: 3-3.

BVCB O23 – FC Zoetermeer O23

In Bergschenhoek moest FC Zoetermeer zijn superioriteit ten opzichte van de plaatselijke club toegeven. In de wedstrijd, die in 3-1 eindigde, werden alle doelpunten in de eerste helft gescoord. Matthijs Kox scoorde het enige doelpunt voor FC Zoetermeer.