4e divisie D: SEV houdt FC Zoetermeer gelijk, RVC Celeritas onderuit

In een spannende wedstrijd pakte SEV één punt in de strijd tegen het ongeslagen FC Zoetermeer. RVC Celeritas leek in de wedstrijd tegen MSV’71 richting de overwinning te gaan, maar kreeg uiteindelijk het onderspit.

Tekst: Roland van der Linden

SEV – FC Zoetermeer

FC Zoetermeer stond vaak op de helft van SEV, maar kon geen grote kansen creëren. Na iets meer dan een kwartier spelen brak SEV voor het eerst los en dankzij Tommy van de Berg kwamen de Leidschendamse ploeg op een 1-0 voorsprong. FC Zoetermeer voerde het spel op en kreeg kansen om te scoren. Dit leidde op aangeven van Bhodi Streekstra tot de 1-1 van Bjorn van Heijst en ook Van Heijst scoorde 1-2. Na rust oogde SEV wat sterker en veel kansen kreeg FC Zoetermeer niet. SEV vocht voor wat het waard was dankzij een doelpunt van Jerry Speelberg na een meesterlijke actie bij 2-2. Helaas voor SEV moest Speelberg kort daarna geblesseerd het veld verlaten. FC Zoetermeer kreeg daarna nog enkele kansen, maar SEV-doelman Mitchell van Kessel kwam niet ver achter: 2-2.

RVC Celeritas – MSV’71

De lokale ploeg leek op koers om in de eerste helft tegen MSV’71 een uitstekend resultaat te behalen. Tien minuten later maakte Jergo Leijdekkers er 1-0 van en tekende vijf minuten later. Fernando Couvreur (foto) voor 2-0. Na een tegenaanval van de bezoekers uit Maassluis maakte RVC Celeritas dankzij Couvreur de 3-1. Een kans werd onbenut gelaten om er 4-1 van te maken, waarna MSV’71 na een pover ingrijpen van de thuisploeg er 3-2 van maakte. Vlak voor rust was de stand 3-3. In de tweede helft moest coach Huib van Oostrom Soede spelers uit de tweede helft binnenhalen. MSV’71 wist te profiteren en won de wedstrijd met 3-5.