5e klasse A: SVO Buytenpark scoort drie punten tegen RVV Overschie

Voor de derde keer dit seizoen verliet SVO Buytenpark het veld met een overwinning. Tegen RVV Overschie werd een nipte overwinning behaald. DVC en DVV Delft konden de overwinning niet pakken.

Tekst: Roland van der Linden

SVO Buytenpark – RVV Overschie

De Zoetermeerse formatie van coach Francis Janse behaalde een ruime overwinning op de bezoekers uit Rotterdam. In de eerste helft zette Dillon Steketee de voorsprong op 1-0. Na de thee kreeg SVO Buytenpark een penalty en scoorde Fabian Bruster vanaf de stip. Na een doelpunt van RVV Overschie scoorde Bruster opnieuw: 3-1. De gasten hadden het laatste woord, maar moesten genoegen nemen met een 3-2 nederlaag.

DVC – Hazerswoudse Boys

DVC stond vanaf de eerste minuut onder druk en scoorde in de zestiende minuut de 0-1. Melvin Legierse wilde teveel pingen en dit werd door de bezoekers afgestraft. DVC kwam beter in hun spel en kreeg kansen op de 1-1. Kort voor rust waren het echter Hazerswoudse Boys die dankzij twee doelpunten met een 0-3 voorsprong de thee in gingen. In de tweede helft begon DVC veel beter te spelen: na een kwartier was de stand nog 0-4, maar daarna keerde DVC dankzij twee strafschoppen van Mike van Es terug naar 2-4. DVC verwachtte een derde strafschop, maar kreeg die niet. zij verleenden. coach team Marco Immers (foto) Ondanks een goede tweede helft moesten ze genoegen nemen met een nederlaag.

Kickers’69 – DVV Delft

De wedstrijd in Leimuiden werd na twintig minuten beslist. De thuisploeg wist in de beginfase drie doelpunten te maken. Kickers’69 bleef het net vinden en verhoogde de score nog voor rust naar 6-0. In de tweede helft beperkte DVV Delft de schade en eindigde de wedstrijd op 8-1. Het doelpunt van de bezoekers werd gescoord door Cor Buitenhuis.