Trampolineduikers op het Dutch Trampoline Open

1000026248 kopieIn het weekend van 16 en 17 maart werd voor de vierde keer het Dutch Trampoline Open gehouden. Dit belangrijke internationale toernooi wordt elke twee jaar gehouden in Alkmaar. GV Pro Patria ging van start met 10 individuele trampolinespringers en vijf gesynchroniseerde koppels, waaronder een incidenteel koppel.

Individuele voorronden

De wedstrijddagen begonnen op zaterdag 16 maart met de individuele voorrondes. In verschillende leeftijdscategorieën: Layla, Emma, ​​Skye, Fiënna, Elin, Rosanna, Kyara, Anouchka, Felicia en Denise, hun oefeningen. In de categorie 13-14 jarigen was het de beurt aan Emma, ​​Layla, Skye en Fiënna. Emma en Fienna sprongen goed. Tussen een groot deelnemersveld eindigde Fienna op een respectabele 17e plaats en Emma op de 36e.Mijn. Layla en Skye moesten enkele fouten maken en werden respectievelijk verslagen. Vier vijfMijn en 54Mijn. Elin en Rosanna sprongen naar de categorie 15-16 jarigen, zoals altijd een lastige categorie. Helaas maakten beide dames ook wat fouten en eindigde Rosanna op een 41.Mijn plaats. Elin werd 56 jaar oudMijn.

In de categorie 17-21 jaar was het de beurt aan Kyara, Felicia en Anouchka. Ze hebben allemaal oefeningen lekker hoog gesprongen met hier en daar wat aanpassingen. Anouchka werd heel snel 20MijnKyara werd 36Mijn en Felicia kreeg een 45Mijn plaats. Denise sprong in de categorie Senior 17+ en behaalde zelfs een PR met twee goede oefeningen. Hij eindigde met een mooie 20Mijn plaats.

1000026139

gesynchroniseerde sprong

De synchrone sprong stond gepland voor zondag 17 maart. Koppels Emma, ​​Layla, Skye en Aniek (TurnOss) begonnen al vroeg in de ochtend. Emma en Layla begonnen met een sterke training, helaas konden ze hun tweede training niet voltooien. Het occasionele duo Skye en Aniek had zich, ondanks enkele kleine schoonheidsfoutjes, geplaatst voor de finale! In de finale behaalden ze een meer gesynchroniseerde score en eindigden ze als 4e in een sterk speelveld, achter Italië en België.

Elin en Fienna sprongen in de categorie meisjes 15-16. Ze sprongen een vrij strakke eerste oefening, helaas gingen de laatste twee sprongen daarna per abuis niet door omdat ze een mat raakten. In hun tweede oefening sprongen ze opnieuw een hele sterke oefening en bereikten 15Mijn in zijn categorie.

Het koppel Melissa en Felicia sprong bij de teven van 17 tot en met 21 jaar. Melissa is een voormalig Pro Patria-springpaard, zij heeft twee jaar geleden de beslissing genomen om te vertrekken. Hij begon speciaal voor deze wedstrijd te trainen, zodat hij synchroon met Felicia kon springen. Ze lieten twee hele goede oefeningen zien, één oefening kreeg zelfs een score van 9,5 voor synchroon. Ze eindigden als tiendeMijn en stond op het punt de finale te bereiken.

Denise en Kyara sprongen in de categorie senioren dames. Voor Kyara, die pas 16 jaar oud was, was het de eerste keer in een seniorencategorie. Met hun hoge en stabiele oefeningen wisten ze op de 8e plaats te eindigen.

Bezoek voor meer sportnieuws onze sportpagina: sportnieuws of samenvatting sportevenementen

Jouw opdracht? Bekijk ons ​​sportaanbiedersoverzicht en alle sportcursussen in één oogopslag.