Landslake Lions levert uitstekende prestaties

De mannen van Landsmeer hadden in de thuiswedstrijd al een hopeloze nederlaag geleden. “Als we daarbij optellen dat er maar vier kernspelers beschikbaar waren en die aangevuld moesten worden met jonge spelers, had ik vooraf zo mijn bedenkingen”, aldus coach Harry Duikers.

Om kracht te sparen in het begin zijn we in een groot gebied gestart zodat we ook konden profiteren van de snelheid van de jonge duiven als er balbezit kon worden gewonnen. Dit pakte uitstekend uit. Na een ietwat wankele start begonnen de scores van Landslake Lions te verbeteren. En omdat Onze Gezellen ook liet zien waarom zij terecht kampioen zijn, ontstond er een hechte wedstrijd. Na het eerste kwart was de stand 24-22 en bij rust was er slechts een verschil van vijf punten (42-37) in het voordeel van de Landslake Lions.

De heren kwamen gemotiveerd uit de kleedkamer en namen het initiatief in de wedstrijd. Vijf minuten na het derde kwart was de stand 51-56 in het voordeel van de Lions.
Jongeren Liam Rosenberg en Sam de Roos, die debuteerden bij de senioren, deden volop mee aan de score en Abel Beersma wist talloze rebounds te pakken.

Uiteindelijk gaven de routine en het sterke teamwerk van Onze Gezellen de doorslag. Beetje bij beetje keerden ze terug naar de rechterkant van het scorebord en beëindigden de wedstrijd vervolgens met 80-71.

De leeuwen keerden zonder punten, maar wel met een voldaan gevoel terug naar Landsmeer. Het was een mooie wedstrijd waaruit maar weer eens bleek dat de vereniging over een uitstekende jeugdafdeling beschikt. Topscorers: Auke Bouwmeester 22, Liam Rosenberg 15, Dolf Veltman 13, Ibrahim Louh 11.