RVC Celeritas verloor met 6-0 van FC Zoetermeer

Door: Peter Petit

Na gemiste kansen van Celeritas kopte Zoetermeerse spits Roald Houterman vlak voor rust de 1-0 binnen. Na de pauze was het spelbeeld totaal anders en was het vooral Zoetermeer die de bal achtervolgde en uiteindelijk tot de 6-0 stand leidde. Zelfs Zoetermeer-coach Martijn de Zoete gaf toe dat zijn ploeg op basis van de eerste helft niet verdiende om met zulke grote cijfers te winnen. De Zoete: “Proficiat aan coach Huib van Oostrom Soede, die het in de eerste helft zeker goed deed. We zijn er heel goed uitgekomen, zo simpel is het: als we achterop waren geraakt, hadden we een groot probleem gehad.”

engelen

De betreffende coach, Van Oostrom Soede, vond het vooral jammer dat zijn spelers zichzelf vergaten te belonen. “Onze start was heel goed, Zoetermeer was kansloos en binnen 25 minuten hadden we op een 0-3 voorsprong moeten staan. Verdedigend stonden we goed, we wisten alle engelen van de Zoetermeerse ploeg uit te schakelen, maar toen kreeg hun spits een kans en kopte de bal vervolgens achter onze doelman. Als wij op voorsprong hadden gestaan, hadden we een heel ander duel gespeeld en waren de Zoetermeerse spelers in paniek geraakt. Ik weet dat het een cliché is, maar we zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen, we staan ​​op een plek op de ranglijst waar we niet zouden moeten zijn. Die 6-0 is heel geflatteerd. Ook hadden we te maken met personele problemen, we hadden maar twee wissels, we konden maar twee spelers uit het tweede elftal oproepen omdat ze tegelijkertijd speelden, wat ook heel goed geregeld was door de KNVB. Spelers die vertrokken vanwege blessures, een knieblessure, een torticollis, een hamstringblessure. We moeten in onszelf blijven geloven, we blijven positief. Naderhand zei ik tegen de jongens: ga maar wat drinken, zaterdag is er weer een wedstrijd. Ik denk dat we er iets mee kunnen doen. We hebben een lange weg afgelegd, we hebben al veel verbeterd, nu is het een kwestie van proberen zoveel mogelijk punten te scoren. Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen MSV’71, een wedstrijd op leven of dood, die we simpelweg moeten winnen. De jongens beseffen zelf nog niet dat ze best goed kunnen spelen, ik hoop dat ze dat de komende wedstrijden blijven doen.”

Tenen

In de tweede helft liep Celeritas op zijn tenen en verloor de wedstrijd. De Rijswijkers kwamen al snel op achterstand, waren snel moe en het tweede doelpunt viel al snel toen een verdediger van Celeritas zijn directe tegenstander liet lopen. “Misschien heeft hij de avond ervoor gezaalvoetbald en was hij moe”, analyseert personeelsdirecteur Van Oostrom Soede later de acties van zijn speler. Hij gelooft niet dat een gebrek aan fysieke fitheid de oorzaak is van de (te) hoge eindscore. De coach: “Ik denk dat het meer een kwestie van teleurstelling was, dat hij dacht: laat het los.” Naast ons, op de vrijwel lege tribunes van zijn club, kijkt voorzitter van Celeritas, Cees Kouwenhoven, met ontzetting toe hoe Zoetermeer de finale met 6-0 scoorde. ,,De buis was leeg”, aldus Kouwenhoven, die het veld op kwam om zijn teleurgestelde spelers en technische staf te begroeten en te feliciteren met de wedstrijd van vandaag.