4e divisie D: vierde gelijkspel op rij voor Vredenburch, flatterende overwinning voor FC Zoetermeer

Opnieuw won Vredenburch niet, ook tegen SEP kwamen ze voor de vierde wedstrijd op rij niet verder dan een gelijkspel: 3-3. RVC Celeritas speelde een prima wedstrijd tegen FC Zoetermeer, maar miste in de openingsfase drie grote kansen. In de tweede helft pakte FC Zoetermeer de score op en maakte er 6-0 van.

Ttekst: Peter Petit | Foto’s: Sabine van Oosten (vervolg later)

SEP-Vredenburch

Voor de vierde keer op rij gelijkspel voor Vredenburch, dit keer tegen SEP Delft: 3-3. De laatste overwinning van de Rijswijkers dateert van 10 februari. Didier van Geenen scoorde in de twintigste minuut uit een vrije trap voor SEP. De 2-0 werd gescoord door Marco van Blitterswijk, die scoorde met een kopbal na een vrije trap van Didier van Geenen. In de vijfentwintigste minuut reageerde Vredenburch: Johnny Vergeer maakte er 2-1 van na een assist van Rico Deekman.

Na de 3-1 van Marco van Blitterswijk, opnieuw gescoord door Jeroen Hoornweg, keerde Vredenburch na een eigen doelpunt van SEV terug in de wedstrijd, maar voorbij de 3-3 van Erwin Kruit, opnieuw na goed voorbereidend werk van Rico Deekman. , Vredenburch kwam niet. Is er werkelijk sprake van een gelijkspelsyndroom onder de inwoners van Julialaantje, die nu de warme adem van Maasdijk in hun nek voelen, één punt achterstand in de strijd om de tweede plaats?

FC Zoetermeer – RVC Celeritas

Afgaande op de eerste helft een enigszins geflatteerde overwinning voor FC Zoetermeer, dat in de tweede helft het verschil maakte. RVC Celeritas miste in de eerste vijfentwintig minuten van de wedstrijd drie kansen, wat het FC Zoetermeer heel lastig had kunnen maken. Voor de titelverdediger scoorde spits Roald Houterman, die bezig is aan zijn laatste seizoen bij Zoetermeer, met een kopbal de stand op 1-0. Direct na rust maakte Björn Heijst er 2-0 van. Een kwartier voor tijd was het Brandon Tichem, die na een pass van Djamil El Messaoudi de 3-0 in het net schoot. Ook de 4-0 (strafschop) en 5-0 hadden de handtekening van Tichem. Björn Heijst scoorde de finale met 6-0 voor FC Zoetermeer en speelde “thuis” in Rijswijk.

Compliment

Coach De Zoete van Zoetermeers: “In het begin was het een lastige wedstrijd voor ons, met drie belangrijke kansen voor RVC Celeritas in de eerste fase. Onze doelman Hylke van der Burg was voor ons de grote man. Wij geloven er nog steeds in, maar Ik merkte dat we wat negatiever naar elkaar toe werden. We herpakten ons en scoorden gelukkig nog voor de rust de 1-0. In de tweede helft hebben we geen kansen gemist. Ik had wat wijzigingen in het team doorgevoerd, dat lukte niet. We speelden op bepaalde posities anders, wat een verschil maakte. Het was opnieuw goed om te zien dat we in meerdere systemen kunnen spelen. We kunnen spelers van verschillende plaatsen halen omdat we een brede selectie hebben. Het negatieve gedrag jegens elkaar in de eerste helft maakten plaats voor een veel positiever gedrag in de tweede helft en er waren geen klachten meer tussen hen. We verdienden het niet om hier met 6-0 te winnen, felicitaties aan de technische staf van RVC Celeritas voor de prestaties van hun team spelen in de eerste helft, waarin we goed uitpakten, zo simpel is het.”

Gevleid

Coach Huib van Oostrom Soede (foto) van RVC Celeritas: “Jammer dat mijn spelers zichzelf niet beloonden. We begonnen goed aan de wedstrijd, Zoetermeer had geen enkele kans. Na 25 minuten hadden we op voorsprong moeten komen met 0-3. Bencho Calliste kopte alleen richting de Zoetermeer keeper ja, als hij was gevallen was het maar een pin geweest, maar hij bleef lopen. Verdedigend en in het midden stonden we goed, we haalden de angel uit het spel van Zoetermeer, maar daarna kreeg hun spits een kans en rondde goed af. Ik Ik weet dat het een cliché is, maar we zitten in de hoek waar de klappen terechtkomen. Deze 6-0 is zo vleiend. Persoonlijk denk ik dat we er iets aan kunnen doen. We hebben een lange weg afgelegd, we hebben nu al veel verbeterd. “We moeten gewoon zorgen dat we punten scoren. Volgende week staan ​​we tegenover MSV’71, die wedstrijd moeten we gewoon winnen.”