Yotosama triomfeert in de Europa Cup

Afgelopen weekend werd in Beveren, België de European Jiu-Jitsu Fighting Cup gehouden met deelnemers uit heel Europa. Negen jiu-jitsuka’s van de Budoschool Yotosama zijn aangemeld bij de Nederlandse Judo Federatie en zeker niet zonder succes.

Kampioen Gwen van Poelgeest

Gwen van Poelgeest wist zich tot kampioen te kronen in de categorie Junioren Dames -52 kg. Jaimy Kat deed het algemeen goed voorafgaand aan de Europese kampioenschappen, die begin april in Roemenië worden gehouden, in de categorie junioren -56 kg, heren. Hij bereikte de finale na het verslaan van de Fransen Lecouffe en Boureaud. Tegen het Roemeense Velicicu leken er geen problemen te zijn met een 18-8 voorsprong totdat een diskwalificatie een einde maakte aan de wedstrijd.

Aishia Sie (-57 kg) haalde ook de finale in de categorie dames onder 18 jaar met overwinningen op Klara (Zwe), van Raemdonck (Bel) en Hennard (Bel). In de finale ontmoette ze opnieuw de Zweedse Klara, die nu beter was. Bij de mannen onder de 14 jaar kwam Shreyas Dasrath net tekort voor goud in de categorie -56 kg. De Zweed Larsson was de beste in de finale.

In de categorie Senior -77 kg kreeg Kars van den Boogaard helaas een diskwalificatie tegen de Fransman Martin. In de tweede ronde werden Heraskin (Ukr) en Leijsens (Bel) uitgeschakeld. Voor het brons mocht Kars opnieuw strijden tegen de Fransman Martin, die nu eenvoudig verslagen werd. Zijn clubgenoten Melvin en Duncan de Jong, Jay Neutink en Lars Harps haalden helaas niet het erepodium.

Bezoek voor meer sportnieuws onze sportpagina: sportnieuws of samenvatting sportevenementen

Jouw opdracht? Bekijk ons ​​sportaanbiedersoverzicht en alle sportcursussen in één oogopslag.