Apollo kan Haarlem er niet van weerhouden de titel te veroveren

HAARLEM – Korfballers van Apollo konden afgelopen zaterdag niet voorkomen dat Haarlem de titel van de 2e Divisie F veroverde. De Heerhugowaarders speelden vooral na de pauze een goede wedstrijd, maar de overwinning ging uiteindelijk naar de Haarlemmers, die voor het einde van de indoorcompetitie nog een wedstrijd konden vasthouden.

De thuisploeg Haarlem wist uiteraard wat er op het spel stond en begon enthousiast. Apollo had wat moeite om de leider bij te houden en ging de rust in met een 14-7 achterstand. Na rust toonde Apollo herstel en bleef redelijk dicht bij de titelfavoriet, al liet hij zijn rivaal nooit te dichtbij komen. Uiteindelijk, toen de laatste claxon klonk, bedroeg het verschil zes punten (24-18) en werd het kampioenschap luid toegejuicht door de Haarlemmers.

Apollo staat zesde in 2F en zou volgende zaterdag mogelijk een plaats in de top vier kunnen veroveren. In Deimoshal ontvangen ze de huidige nummer vijf van het klassement, Sporting West. De wedstrijd markeert tevens het afscheid van coach Arno van der Vliet, die na vijf jaar Apollo zal leiden in zijn laatste wedstrijd bij de club.

Haarlem – Apollo 24-18 (14-7)

Apollo-scores: Rik Zonneveld (5), Cas Honig (4), Vincent Kranenbarg (3), Britt van Wildenburg (2), Lotte Doedens (2), Cindy Keizersweerd (1), Martijn Dreumer (1).