De stormvogels zijn al halverwege de rozen.

Stormvogels moest drie lastige hindernissen op rij overwinnen voordat hij het opnam tegen De Foresters om te bepalen wie de meeste inhoud heeft en de kroon pakt.

Klif 1 is vorige week gemaakt. De 3-1-zege op Zandvoort doet vermoeden dat het relatief eenvoudig was in de kuststad, maar Zandvoort was heel dicht bij een gelijkspel. Castricum kwam zaterdag op bezoek. Een tegenstander die tot nu toe de enige is die het been van “De Vogel” weet te breken.

Pas in het eerste kwartier wekten de gasten de indruk in een uiterst open duel te strijden. Toen Thomas Scholten echter halverwege de eerste helft en tien minuten later de score opende, verhoogden de thuisploeg de score binnen enkele minuten naar 3-0 (een fantastisch diagonaal schot van Jan Koridon en vervolgens Mitchel Bormann, die profiteerde van een ongelukkige moment De doelman van Castricum rondde makkelijk en speels af. Het was voorbij voor de gasten die als “ideale schoonzonen” de Stormvogels niet veel pijn konden en wilden doen. Het vierde doelpunt voor rust, eveneens van de soms wispelturige Jan Koridon was het logische gevolg want de kansen van IJmuidense kwamen samen.

De concurrent laat dure punten achter

“Het niveauverschil is enorm, hier kunnen we niet tegenop”, concludeerde een lid van de raad van bestuur tussen de gasten midden in de boardroom oprecht en vol lof. Als Stormvogels gebruik had gemaakt van de enorme kansen die in de eerste tien minuten na rust ontstonden, was een monstergoal heel goed mogelijk geweest. ”We wisten dat ze onze vleugelspelers in de kaart speelden met hun 3-5-2-systeem. Voor ons had het verschil uiteraard groter kunnen zijn, maar op basis van het eerste deel ben ik zeer tevreden. Na de pauze weet je dat de concentratie wat zwakker wordt”, aldus Patrick Krop na afloop, die over een zeer brede selectie beschikt en daardoor moeiteloos kan wisselen zonder veel kwaliteit in te leveren. De gasten scoorden een heel mooi eredoelpunt en Milan van Essen behaalde de grote 5-1 overwinning met groot succes.

De tweede klif is overwonnen en nu wacht EDO volgende week thuis, nadat Zandvoort met maar liefst 7-2 in het stof is achtergelaten. Positief nieuws kwam vervolgens uit Heiloo, want De Foresters stonden thuis op 1-1 gelijk tegen HCSC, waardoor de voorsprong in verloren punten nu drie punten bedraagt.