Zoetermeers Dagblad | Zoetermeer Panters stellen zege veilig in Amsterdam

De ijshockeyers van de Zoetermeer Panters hebben zichzelf geen dienst bewezen. In de eerste wedstrijd van de halve finales van de strijd om de Eredivisie-titel had de ploeg koploper Amsterdam Tigers aan de touwen. Uiteindelijk verloor Panthers: 7-6.

Er werd al eerder met spanning uitgekeken naar deze serie. Zoetermeer was de enige ploeg die dit seizoen tweemaal won van Amsterdam. Opnieuw werd duidelijk dat Panters angst zaait bij de inwoners van de hoofdstad.

De mannen van Jobert van Koot vertrokken naar de Jaap Edenhal. De 1.100 toeschouwers, voornamelijk uit Amsterdam, moeten verrast zijn geweest. De Tigers werden met fel spel afgewezen. Aanvoerder Michael van Rijswijk opende na twee minuten de score voor Panters.

Amsterdam bracht de stand in evenwicht, maar kon er niet bij komen. Zoetermeer was efficiënt en besluitvaardig. Na 27 minuten spelen stond het scorebord maar liefst 1-5. Op dat moment was er geen probleem voor het Silverdome-team.

Er is een gezegde in ijshockey dat je geen wedstrijden wint in het strafschopgebied. En Zoetermeer herinnerde hem er scherp aan. Te vaak zat er een panter in de ‘zondebak’, waardoor we het in aantal moesten volhouden.

De nummer één van de reguliere competitie heeft te veel kwaliteit om daar niet van te profiteren. In de 52e en 55e minuut leek de thuisploeg de genadeslag toe te brengen door op een 7-5 voorsprong te komen. Panters kwam met nog 80 seconden te gaan op 7-6, maar daarmee was het verhaal afgelopen. Een gemiste kans voor Zoetermeer om op een 1-0 voorsprong te komen in de best-of-three series.

Zoetermeer moet vanavond om 18.15 uur beginnen. Leer de missie in deze ‘leven of dood’-wedstrijd. Een nederlaag maakt een einde aan het seizoen van de Panthers. Als ze winnen, spelen ze dinsdag een derde wedstrijd in Amsterdam. De winnaar van deze reeks neemt het in de finale op tegen Nijmegen Devils, dat Capitals Leeuwarden in twee wedstrijden versloeg.