De Amsterdam Tigers naar de finale! – de brug

Na de monsterlijke 9-3, 0-11 overwinning op de Dordrecht Lions in de kwartfinale stonden de Amsterdam Tigers tegenover de Zoetermeer Panthers. De rivalen hebben een gemeenschappelijk verleden in de BeNe-competitie, waar ze fel vochten voor een plek in de middenpositie. Vrij vertaald: het recept voor vuurwerk op ijs.

Zaterdag

Zoals gewoonlijk zetten rondvliegend stofijs, hoge snelheden en fysieke confrontaties meteen de toon onder de roofdieren. Op weg naar het thuisgebied van Amsterdam wordt de ferme tussenkomst van een Tijger op prijs gesteld met een lichte straf voor aanrijding. Zoetermeer scoort tijdens de powerplay en behoudt de leiding tot Alexander Karol in de 11eMijn Korte minuut profiteert van een pass van Samu Poutanen, 1-1. De Panthers reageerden ruim twee minuten later met een tweede schot en versloegen kort voor rust opnieuw de zeer povere verdediging van Amsterdam met 1-3.

Terug op het ijs raken de Tigers steeds verder achterop en lijkt de mogelijkheid om aan de finale deel te nemen een droom die niet meer gerealiseerd kan worden. zoals 28Mijn De minuut is begonnen, het is al 1-5. Ondanks het rumoer aan de lijn blijft het team sterk. Het team neemt de tijd om de crisis te bespreken en komt met een waardevol noodplan. Er gelden beperkingen voor de toegang van Panters tot de thuiszone van Amsterdam en de grenzen dichtbij het doelgebied zijn gesloten. Reizen naar de andere kant van het veld wordt aanbevolen. Michael Mackie-Kwist en Alberts Kirsons profiteren van de situatie en komen Samu Poutanen tegen, die hen een paar seconden eerder voorging en de stand op 2-5 maakt. Twee minuten later zorgde Michael Mackie-Kwist met hulp van Lance van Duin voor het derde doelpunt van Amsterdam.

Aan het begin van het laatste deel controleert Calvin Pohlman in een machtsspel samen met Billy Grapperhaus en Michael Mackie-Kwist de voortgang van het noodplan en scoort een punt. Voor de volgende inspectieronde speelt Amsterdam weer één man meer, neemt Lance van Duin en Stef Overweg op sleeptouw en valt opnieuw aan, 5-5. Terwijl Panter zijn interferentiestraf uitzit, zet Nijs Hille de Tigers vanavond voor het eerst op voorsprong met een assist van Tobias Kathan. Dankzij de voorzetten van Alexander Karol en Alberts Kirsons naar Samu Poutanen hebben de Tigers na hun comeback, 7-5, meer vlees op de botten. Met nog vijf minuten te gaan probeert Zoetermeer de controle terug te krijgen en stuit hij op de blokkade van Amsterdam. Het vervangen van de doelman door een speler werkt goed als een Tijger buitenspel staat wegens hinderen, 7-6. In de resterende minuut loonde de extra investering van Alexander Karol, Alberts Kirsons en Samu Poutanen in een 7-6 overwinning.

Zondag

De tweede wedstrijd is in de Silverdome, de thuisbasis van de Panthers. Beide partijen zijn goed vertegenwoordigd door hun volgers. Totdat Jake White met assists van Billy Grapperhaus en Lance van Duin de eerste Tiger seal van de avond maakt, gaan de teams gelijkwaardig op weg. Daarna blijven de teams gelijk. Drie minuten voor rust scoort Zoetermeer de gelijkmaker. Tobias Kathan reageert namens Amsterdam met de tweede treffer van zijn ploeg en wordt bijgestaan ​​door Stef Overweg en Alexander Karol. Laatstgenoemde overwint met hulp van Samu Poutanen en Rocco van Hoorn bijna zeven minuten na de eerste onderbreking de slecht georganiseerde Panther-defensie, waardoor de doelman hulpeloos achterblijft: 1-3. Ondanks vele kansen is het nog steeds niet de opmaat naar meer en verspeelt Zoetermeer een punt na aanhoudende doeldruk op Amsterdam, 2-3. Vooral dankzij de uitstekende doelman van de Tigers, Jaimy Missler, werd er geen verdere schade aangericht. Dat geldt ook voor concurrent Panther.

De Panthers komen in de derde periode lastig uit eigen veld. Amsterdam daarentegen neemt steeds meer ruimte in beslag. De ploeg rekent snel af met de nog zwakke verdediging van Zoetermeer en heeft de eigen verdediging inmiddels beter op orde. Stef Overweg signaleert, teamcaptain Lance van Duin luidt de gong, 2-4. Vijf minuten later scoorde Samu Poutanen opnieuw voor de Tigers met voorzetten van Alberts Kirsons en Alexander Karol, 2-5. De Panthers haalden alles uit de kast en kwamen dichter bij de Amsterdamse score, 3-5, toen de slotfase van de wedstrijd begon. Net als de avond ervoor is Zoetermeer de laatste ploeg die scoort. In een laatste, vergeefse poging om het speelveld gelijk te maken, ruilt het team de doelman in voor een zesde speler. De Tigers zijn goed voorbereid op dit scenario, waardoor opnieuw een blokkade ontstaat en daarmee deelname aan de slotwedstrijd tegen Nijmegen verzekerd is.

Met de overwinning op de Panthers hebben de Tigers een grote hindernis genomen. In het verleden van de BeNe-competitie stonden de teams in de competitie altijd heel dicht bij elkaar. De eindresultaten van de tegen elkaar gespeelde wedstrijden waren vaak vrijwel hetzelfde. In de reguliere competitie won Zoetermeer en had Amsterdam het voor het zeggen in de beslissende fase. Naast de genoemde namen is het succes van de Tigers dit seizoen ook te danken aan de overige leden van het team, die op de achtergrond belangrijk werk verrichten. Dankzij coach en sleutelfiguur John Versteeg en zijn assistenten voelden de Tigers zich steeds beter in elkaar en legden ze al de eerste meters af naar het eindstation. Het is duidelijk op welk platform de eerste ploeg uit Amsterdam wil starten. De tweede klasse is gereserveerd voor de Nijmeegse Duivels.