Telstar’s eerste nederlaag tegen Landvreugd; De sterke inwoners van Velsen werden in de tweede helft niet beloond

VELSEN – Voor het eerst sinds het vertrek van trainer Mike Snoei lijdt Telstar een nederlaag tegen FC Dordrecht. Een zwakke eerste helft en eentje tegen Dordrecht in de 82e minuutMijn minuut zorgde voor een doelpuntloze return voor Velsen.

Onder leiding van Uli Landvreugd zijn er de afgelopen weken acht punten behaald en is de verfoeilijke laatste plaats in de categorie Keukenkampioen ingeruild voor 17Mijn plaats met uitzicht naar boven. Gisteravond kwam echter een einde aan de ongeslagen reeks van Landvreugd.

In de eerste wedstrijdhelft domineerde FC Dordrecht duidelijk. Na een kwartier vertaalde die dominantie van het veld zich in de 1-0-voorsprong van Dylan Mbayo. Op dat moment had Ronald Koeman jr. al een aantal goede reddingen verricht. Ook in het restant van de eerste helft kreeg Dordrecht de beste kansen, al scoorde ook Danzell Gravenberch voor Telstar.Mijn minuut met de mogelijkheid om de gelijkspel te scoren.

In de slotfase van de eerste helft kreeg Telstar nog een tegenslag toen Overtoom in de slotfase een hamstringblessure opliep en gewisseld moest worden. En daar bleef het niet bij, want ook doelman Ronald Koeman jr. verliet na rust de kleedkamer niet vanwege een polsblessure.

Ondanks deze gedwongen personeelswissel kwam Telstar in de tweede helft op voorsprong en was de gelijke stand meerdere malen nipt met kansen voor onder meer Danzell Gravenberch en Youssef El Kachati. Het lukte de Velseniërs echter niet om de bal achter doelman Luca Plogmann te passen. Uiteindelijk was het in ’82 tegen Dordrecht.Mijn Minuut waaruit Rocco Robert Shein, tegen alle verwachtingen in, de 2-0 maakte.

Door de nederlaag van gisteravond is er nauwelijks verandering in de KKD-stand. Telstar blijft op 17Mijn plaats. Volgende week zijn er nieuwe kansen voor Telstar. Vervolgens staat de ploeg van Uli Landvreug tegenover ADO, dat momenteel op de derde plaats staat.Mijn plaats. Noem het een uitdaging. Misschien kunnen die jongens uit Den Haag een ‘Velsens Kwartiertje’ ontmoeten.

Klik HIER ervoor wedstrijdverslag en de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH.