Denley Jonas triomfeert als judokampioen in Breda

De judoka’s van Judoschool Arashi uit Oosterhout zijn goed van start gegaan tijdens het eerste toernooi in maart.

Op de Beemden in Breda, in Den Haag, werden op zondag 3 maart prachtige gevechten gehouden in de sportschool Wandelaar, met maar liefst 160 deelnemers. Afgelopen zondag organiseerde JV Haagse Beemden wederom het jaarlijkse judotoernooi. Bliemer Arashi Sport won hier maar liefst 16 gouden en 9 zilveren medailles. Een nieuw gezicht in de arena was Denley Jonas, die meteen indruk maakte door al zijn partijen overtuigend te winnen. Hij kwam meteen het podium op!

Jonah Denley

Na een aanzienlijke toename van het aantal nieuwe deelnemers, begonnen de meesten met 0 punten aan dit 500-puntentoernooi. Elk blok begon met een uitgebreide warming-up, zodat iedereen kon wennen aan de mat en de omgeving. Denley Jonas maakte een verrassende indruk. Hij bleef kalm en toonde tactisch en alert judo, wat hem tot kampioen kroonde.

Kampioenen

Sven Velthuis won al zijn partijen met Ippon. Ook Jax van Gils bleef ongeslagen en behaalde een perfecte score, waarmee hij zijn medaille van 450 punten verdiende. De andere kampioenen van de dag waren: Dante Vicente, Mira Verhoeven, Daley Post, Vic Hanegraaf, Max Wattimina, Feliks van Bruggen, Loek van Hassel, Joshua Kannemeyer, Mason Donkers, Nicky Cheung, Tibo Cats, Jens de Vries en Melle Visser.