Zoetermeers Dagblad | Alles of niets in de play-offs voor Zoetermeer Panters

Na de knappe 7-0 overwinning van zaterdagavond stond Zoetermeer Panters op matchpoint in de best-of-three series. Voor de Utrecht Dragons was het meteen ‘doen of sterven’. De Domstedelingen hadden de taak begrepen. Panters kreeg voldoende kansen om te winnen, maar de thuisploeg pakte de overwinning met 6-3. Score in de reeks: 1-1.

Opnieuw speelden Utrecht en Zoetermeer een aantrekkelijke ijshockeywedstrijd. Panters kwam al vroeg op voorsprong, maar een minuut later kwam Utrecht dichtbij. Zoetermeer maakte er in de veertiende minuut 1-2 van dankzij topscorer Sam Hayes. Opnieuw toonde Domstedelingen weerstand: eerst kwamen de Dragons op voorsprong en vier seconden voor rust zette Utrecht-doelman Brock Montgomery zijn ploeg op voorsprong.

Zoetermeer maakte er dankzij een doelpunt van Valentijn Scheffe 3-3 van, maar verder kwam de ploeg niet. Ondanks talloze kansen, waaronder tien keer met een extra man op het ijs, kon Panters niet voorbij Utrecht-doelman Levac komen. Indy Bontan maakte er 4-3 van voor de lokale ploeg en zorgde zo voor het beslissende gat.

Panthers-doelman Kevin Riedijk zag Dragons-aanvallers vaker verschijnen dan hij had gewild. Maar het laatste doelpunt kon niet voorkomen dat de thuisploeg dankzij Boereboom en Kok een 6-3 overwinning boekte.De 800 toeschouwers op de Vechtsebanen vierden feest. Er viel niet veel te zeggen over de overwinning; Utrecht bracht de reeks gelijk.

De derde beslissende wedstrijd vindt aanstaande dinsdag om 20.30 uur plaats in de Silverdome. Er staat een prachtige wedstrijd op stapel, waarin Panters uiteraard op de steun van het thuispubliek zal kunnen rekenen. Een kaartje voor de beslissende wedstrijd koop je via Ticketpoint