Teleurstellend weekend voor Rijswijkse voetbalteams

Door: Peter Petit

Vierde klasse D: Vredenburch – SEV

In de laatste competitieronde werd Vredenburch in de Rijswijkse derby tegen Celeritas op een 3-3 gelijkspel gehouden. Tegen degradatiekandidaat SEV kwamen Rijswijkers zaterdag niet verder dan een gelijkspel, maar er werd vooral niet gescoord. De lijsttrekker Zoetermeer maakte geen fout tegen Quintus, 4-1, en zijn naaste achtervolgers, VDL (0-2-zege in SEP) en Maasdijk (3-0-zege op Deltasport), komen nu dichterbij. heel dichtbij in het klassement. De achterstand van Vredenburch tegen Zoetermeer bedraagt ​​nu 1 punt, maar de Zoetermeerers moeten zich nog in 1 wedstrijd herstellen, dus als ze winnen bedraagt ​​de achterstand 4 punten. VDL staat 2 punten achter Vredenburch, Maasdijk 3, maar heeft ook 1 wedstrijd minder. Vredenburch moet zaterdag afreizen naar Maassluis voor de belangrijke wedstrijd tegen VDL.

zenuw vernietiging

In een spannende wedstrijd tussen Vredenburch en SEV op de Rijswijkse Burcht moesten de vele bezoekers genoegen nemen zonder te scoren. SEV, een degradatiekandidaat uit Leidschendam, kreeg in de eerste helft twee kansen die niet werden benut. Geen wonder dat het scorebord tijdens de rust dubbel blanco was. Ook in de tweede helft waren het de gasten, van wie vooraf werd aangenomen dat ze kansloos waren, die meer kansen op een presenteerblaadje kregen, maar deze niet wilden benutten. Het was werkelijk een wonder dat de 0-0-stand niet van het elektronische scorebord kon worden gewist, zeker gezien de drie ‘100 procent’-kansen die de thuisploeg onder leiding van coach Remco Torken in de slotminuten van deze wedstrijd kreeg. . SEV vierde het doelpuntloos gelijkspel gezien de kansen als een overwinning. Dit punt kan aan het einde van de race cruciaal zijn omdat hij in de 4e klasse blijft. Teleurstelling uiteraard onder de spelers van Vredenburch; Voor de neutrale toeschouwer waren zij de betere ploeg, maar scoren lukte niet.

Vredenburch scoorde niet. – Kees Franken

Voor de Vredenburch-fans was het echter een feestelijke dag met de officiële opening van het nieuwe kunstgrasveld door Rijswijks sportwethouder Larissa Bentvelzen.

Sportwethouder Larissa Bentvelzen huldigt het nieuwe kunstgrasveld in Vredenburch in. – Kees Franken

Vierde klasse D: DHL – RVC Celeritas

Zeker na de indrukwekkende 3-3 tegen potentiële promotiekandidaat Vredenburch vorige week hoopten Celeritas-fans dat hun club de “Verlosser” onder coach Huib van Oostrom Soede zou hebben binnengehaald, maar na de 5-0 van zaterdag tegen DHL rijzen de twijfels opnieuw. .omhoog. De Rijswijkse ploeg begon goed aan de wedstrijd op de Brasserskade in Delft en kreeg zelfs de eerste kans die Simeon Millort liet liggen. Ook de doelman van DHL voorkwam met zijn uitstekende kluizen de doelpunten van Rijswijk. Een zwakke tackle van een Celeritas-verdediger zorgde voor de 1-0-voorsprong. Ivo Hendriks profiteerde van de fout in de verdediging van Celeritas. Het tweede doelpunt viel vlak voor rust dankzij een goede score van Koen Vermeulen, de stand bij rust was 2-0. De technische staf van Celeritas gaf de spelers opdracht verder naar voren te spelen, maar in plaats van een doelpunt van de Rijswijkers was het de thuisploeg die de voorsprong vergrootte. Samy Rehman maakte er met een strafschop 3-0 van. Sem Brinkers en Koen Vermeulen zorgden voor de eindstand op 5-0. Celeritas krijgt zaterdag opnieuw een lastige tegenstander te pakken als nummer twee Maasdijk op bezoek komt.

Vijfde klasse C: Sempre Altius – VCS

Teleurstelling deed zich zaterdag ook voor in de Hoekpolder, waar de lokale ploeg Semper Altius met 4 overwinningen en 1 gelijkspel goed bezig was, maar de stand tegen het lager geplaatste VCS niet verder opschoot, 0-0. Doordat koploper RAS tegen Haagse Hout (5-0) geen fouten maakte, bedraagt ​​het verschil in de tussenstand tussen beide ploegen nu 7 punten. Ook Semper moet Quick Steps op voorsprong laten in het klassement, maar met 1 punt verschil in het voordeel van de Haagse ploeg is dat verschil nog wel te overzien. Semper speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Toofan.