Heerenveen dient PEC de derde nederlaag op rij toe, dubbelrol Tahiri

Voetbal

Zie de samenvatting van sc Heerenveen – PEC Zwolle

SC Heerenveen won thuis de Eredivisie-middenklassewedstrijd tegen PEC Zwolle met 2-0. Door de overwinning steeg Heerenveen naar de negende plaats, PEC zakte naar de dertiende plaats.

Derde opeenvolgende PEC-nederlaag voor voormalig Heerenveen-coach Johnny Jansen.

In een weinig interessante eerste helft kreeg alleen Heerenveen enkele kansen. Thom Haye schoot ruim over na een riskante verdediging van Silvester van der Water, Pelle van Amersfoort verspeelde een kans met een roller en een doelpunt van Van Amersfoort werd afgekeurd wegens handsbal.

Tahiri komt binnen, scoort en wordt opnieuw gewisseld

Een wilde tackle van PEC-middenvelder Filip Krastev leverde een strafschop op, die Anas Tahiri vlak voor rust redde. Tahiri kwam in de zeventiende minuut in de ploeg als vervanger van de geblesseerde Luuk Brouwers.

Bram van Polen en Pelle van Amersfoort

PEC deed na rust meer en voormalig PEC-doelman Mickey van der Hart voorkwam op slimme wijze dat Thomas Lam er 1-1 van maakte. Ché Nunnely maakte er bijna 2-0 van (aan de zijkant en voorin), waarna Van Amersfoort de voorsprong verdubbelde met een schot op de tweede paal. Het was Van Amersfoorts vijfde doelpunt in zijn laatste vier Eredivisie-duels.

Heerenveen-trainer Kees van Wonderen had invaller en doelpuntenmaker Tahiri al vervangen. De Belg was daar zichtbaar ontevreden over.

Bekijk hieronder de reacties van Anas Tahiri en Kees van Wonderen:

Tahiri boos na wissel: ‘Het was niet de beste reactie, maar ik ben een mens met emotie’