Heerenveen houdt play-offs in de gaten met overwinning op PEC Zwolle

Sc Heerenveen won de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 2-0. Met deze overwinning stijgt de Friese club naar de negende plaats in het klassement en heeft daarmee kans op een ticket voor de play-offs van het Europees voetbal.

Anas Tahiri, die de geblesseerde Luuk Brouwers verving, zette in de blessuretijd van de eerste helft een strafschop om. Hij mocht een strafschop nemen na een overtreding van Filip Krastev op Heerenveense spits Osame Sahraoui.

Pelle van Amersfoort scoorde in de 67e minuut het tweede doelpunt.De aanvaller scoorde vijf doelpunten in zijn laatste vier competitiewedstrijden, na drie doelpunten in zijn eerste zeventien wedstrijden dit seizoen in de Eredivisie. Ook Van Amersfoort scoorde in de 25e minuut, maar dat doelpunt werd afgekeurd omdat hij de bal met één hand had gevangen.

Thomas Lam kreeg al vroeg in de tweede helft een grote kans om de gelijkmaker te scoren. De verdediger kwam in botsing met Mickey van der Hart, de doelman van de thuisploeg. Door de nederlaag zag PEC Zwolle het verschil met Heerenveen groeien naar 4 punten.