Zoetermeers Dagblad | Feyenoord speelt gelijk met PSV; de achterstand blijft tien punten

Feyenoord is er niet in geslaagd het gat met koploper PSV in de Eredivisie te dichten. De onderlinge wedstrijd in het Philips Stadion in Eindhoven eindigde in een gelijkspel: 2-2. PSV behoudt daarmee met nog tien wedstrijden te gaan een voorsprong van 10 punten op de Rotterdammers.

Na dit weekend staan ​​er nog tien wedstrijden op het programma en het lijkt ondenkbaar dat PSV, dat drie keer gelijk speelde en alle overige wedstrijden in de competitie won, die ruime marge zou prijsgeven.

PSV, dat in 2018 voor het laatst landstitel veroverde, begon goed en kwam al na vier minuten op voorsprong. Na een goede pass van Luuk de Jong passeerde Malik Tillman de bal op wonderbaarlijke wijze tussen de benen van Dávid Hancko en versloeg daarna ook doelman Timon Wellenreuther: 1-0.

Feyenoord koos voor ruimte achter de twee centrale verdedigers Olivier Boscagli en André Ramalho, beiden niet zo snel. Boscagli had zeker niet zijn dag. De Fransman had het helemaal mis toen Wellenreuther in de achttiende minuut een lange, diepe pass speelde. Topscorer Santiago Giménez finishte ongehinderd, maar Walter Benítez stopte zijn schot.

De tweede grote fout van Boscagli bleek fataal. Toen Benítez hem halverwege de eerste helft de bal passeerde, zag hij geen speelmogelijkheid en aarzelde. Yankuba Minteh stal de bal, omzeilde Benítez en maakte een gelijkspel.

Volledig onafhankelijk
PSV kreeg voor rust goede kansen om weer op voorsprong te komen, maar Feyenoord hield stand. De paal redde de ploeg tweemaal en het schot van Jerdy Schouten ging naast.

In het begin van de tweede helft lag het initiatief bij Feyenoord. Benítez maakte goede reddingen uit pogingen van dichtbij van verdedigers Lutsharel Geertruida en Thomas Beelen. Na een uurtje spelen was het een succes. Geertruida bereikte de basislijn en vond Giménez geheel uitgeschakeld voor het lege doel: 1-2.

Bart Nieuwkoop
PSV-coach Peter Bosz haalde de van blessure herstelde Guus Til in de ploeg van Ramalho en dat wierp zijn vruchten af. De middenvelder scoorde in de 71e minuut, op aangeven van De Jong, (2-2).

Feyenoord had alleen maar een overwinning nodig en coach Arne Slot hoopte iets te kunnen forceren met verdediger Bart Nieuwkoop als vervanger voorin. Gimenez leek in de 88e minuut een kans te krijgen om te schieten, maar passeerde de bal te ver van hem af, waardoor Boscagli de bal kon blokkeren.