Heerenveen stijgt naar het linkerrijtje na een zakelijke overwinning op het gehavende PEC Zwolle | nederlands voetbal

Heerenveen boekte zondagmiddag een serieuze overwinning op het gehavende PEC Zwolle zonder groots te spelen. In het Abe Lenstra stadion stond na 90 minuten voetbal de stand 2-0. Met deze overwinning stijgt de Friese club naar de negende plaats in het klassement en heeft daarmee kans op een ticket voor de play-offs van het Europees voetbal.

De bezoekers misten Younes Namli, Davy van den Berg en de noodlijdende doelman Jasper Schendelaar. Het gemis van de drie belangrijke krachten was voor PEC de hele wedstrijd voelbaar. De ploeg van Johnny Jansen creëerde weinig kansen en had weinig in te brengen in Heerenveen.

PEC had geluk dat Heerenveen ook niet goed aan de wedstrijd begon. In een weinig spectaculaire eerste helft leken beide clubs op weg naar de kleedkamer, maar in blessuretijd kreeg de thuisploeg een penalty toegekend. Filip Krastev snelde naar binnen en raakte Osame Sahraoui. Anas Tahiri verving de geblesseerde Luuk Brouwers en benutte de kans vanaf de strafschopstip.

Het tweede deel was eigenlijk een kopie van het eerste bedrijf. PEC kreeg nauwelijks grote kansen en Heerenveen deed het niet veel beter. Pelle van Amersfoort scoorde in de 67e minuut het tweede doelpunt.De aanvaller scoorde vijf doelpunten in zijn laatste vier competitiewedstrijden, na drie doelpunten in zijn eerste zeventien wedstrijden dit seizoen in de Eredivisie. Ook Van Amersfoort scoorde in de 25e minuut, maar dat doelpunt werd afgekeurd omdat hij de bal met één hand had gevangen.

Thomas Lam kreeg al vroeg in de tweede helft een grote kans om de gelijkmaker te scoren. De verdediger kwam in botsing met Mickey van der Hart, de doelman van de thuisploeg. Door de nederlaag zag PEC Zwolle het verschil met Heerenveen groeien naar 4 punten.