Yotosama judoka’s naar het Nederlands Judokampioenschap

Tijdens de Zuid-Hollandse Districtskampioenschappen onder 18 jaar plaatsten judoka’s Tim Brabander en Sem Guerand van Budoschool Yotosama zich voor het NK door in de top 4 van hun gewicht te eindigen.

Ook Duncan de Jong kwam dicht bij de kwalificatie, maar verloor zijn wedstrijd om het brons en eindigde als vijfde. Tim Brabander wist in Zuid-Holland zijn titel te prolongeren in de categorie onder 81 kg. Nadat hij al zijn partijen vroegtijdig had uitgespeeld, won hij met Ippon ook de finale.

Sem Guerand, 14, wist met overwinningen in Ippon ook de halve finales te bereiken in de categorie heren onder 18 jaar. In de halve finales was de weg naar de finale geblokkeerd en mocht Sem strijden om brons in de categorie onder de 55 kg. Hij wist zijn teamgenoot João Oliveira Santos te verslaan op de golden score.

Met een stevige choke werd brons behaald en mag Sem terugkeren naar het NK, dit keer met deelnemers onder de 18 jaar. Het Nationaal Kampioenschap vindt plaats op zaterdag 17 februari in Den Haag.

Bezoek voor meer sportnieuws onze sportpagina: sportnieuws of samenvatting sportevenementen

Jouw opdracht? Bekijk ons ​​sportaanbiedersoverzicht en alle sportcursussen in één oogopslag.