Geen oogst voor de veelbelovende ploeg in Breda

De actie van invaller Aurelio Oehlers is goed. En hetzelfde kan gezegd worden van het kruis dat hij geeft: onberispelijk. Naar een andere invaller bij Jong FC Utrecht: Lynden Edhart. Hij kiest voor een bekwame positie en verslaat tweemaal NAC Breda-doelman Roy Kortsmit. De tweede helft is twintig minuten in volle gang en kort nadat de Bredanos de 2-0 scoorden, komen de veelbelovende Utrechters weer volop in actie: 2-1.

Kortstondige vreugde
Maar de vreugde is van korte duur, ook in het uitvak, waar 24 fans Jong FC Utrecht aanmoedigen. Als de stand in de 65e minuut van de wedstrijd 2-1 is, vergroot NAC Breda in de 66e minuut van de wedstrijd het verschil naar twee doelpunten. De Deen Fredrik Oldrup Jensen zorgde voor de 3-1.

Lucassen biedt flashbacks van beloften
Voorheen: flashbacks in Breda. Daar kopt Boyd Lucassen vlak voor rust na een voorzet van Aimé Omgba de bal tegen de touwen en helpt zo NAC aan een 1-0-voorsprong tegen Jong FC Utrecht. Lucassen scoorde zelf een seizoen eerder toen de Utrechtse talenten het Rat Verlegh-stadion bezochten met twee persoonlijke doelpunten voor het verschil (3-1). En nu deelt hij met zijn doelpunt in de laatste minuten van de eerste helft een harde sportieve en emotionele klap uit aan de veelbelovende ploeg van Cathedral City.

De hoop vervaagt na 3-1
De ploeg van coach Ivar van Dinteren krijgt een kwartier na rust opnieuw een klap te verwerken, als Patriot Sejdiu het verschil vergroot naar twee doelpunten: 2-0. De treffer van Edhart is een welkom uitgangspunt op weg naar een gelijkspel of wellicht meer, maar na de snelle reactie van Breda op de 2-1 in de vorm van een 3-1 vervliegt de hoop van Utrecht grotendeels. Jong FC Utrecht probeert het van afstand via Joshua Mukeh en Oehlers, maar komt niet meer in de wedstrijd.

Helmond Sport op bezoek en daarna naar Eindhoven
De volgende twee tegenstanders waar Jong FC Utrecht tegenover staat, komen eveneens uit Noord-Brabant. Helmond Sport bezoekt vrijdag sportcomplex Zoudenbalch. Drie dagen later staat de ploeg van Van Dinteren voor een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.

NAC Breda – Jong FC Utrecht 3-1 (1-0)
42Boyd Lucassen 1-0
59 Patriot Sejdiu 2-0
65Lyden Edhart 2-1
66 Fredrik Oldrup Jensen 3-1