Bol schoof gemakkelijk door naar de halve finales van de 400 meter op de Wereldkampioenschappen indoor

Femke Bol heeft zich op de Wereldkampioenschappen atletiek indoor in Glasgow verzekerd van een plaats in de halve finales van de 400 meter. De wereldrecordhoudster liep foutloos en won haar heat in een tijd van 52,00 seconden. Net als Lieke Klaver speelt hij vrijdagavond in de halve finales. Klaver won ook zijn heat, met 51,31.

Bol geldt als de grote favoriet voor de wereldtitel. De 24-jarige atlete uit Amersfoort was de enige vrouw die dit jaar zelfs drie keer onder de vijftig seconden liep. Op de Nationale Kampioenschappen in Apeldoorn verbeterde hij zijn wereldrecord met tweehonderdsten naar 49,24 seconden.

Ook zijn wereldwijde bekendheid groeit. Bol was de enige van de deelnemers die een staande ovatie en applaus van het publiek in de Emirates Arena kon verwachten.

De Sportvrouw van het Jaar maakte bekend dat haar doelpunt in Glasgow vooral goud is. Volgens hem is het moeilijk om een ​​wereldrecord in een kampioenschap te verbreken met drie races in twee dagen.

Twee jaar geleden won Bol zilver op de 400 meter op de Wereldkampioenschappen indoor in Belgrado. De toenmalige wereldkampioen Shaunae Miller-Uibo van de Bahama’s is niet in Glasgow.

Vorig jaar prolongeerde Bol zijn Europese indoortitel. In de zomer concentreerde hij zich volledig op zijn geliefde onderdeel, de 400 meter horden. Hij won de wereldtitel in Boedapest. Zijn grote doel dit jaar zijn de Olympische Spelen in Parijs. Daar wil hij goud winnen op de 400 meter horden.