Femke Bol schoof met gemak door naar de halve finales van de 400 meter op de Wereldkampioenschappen atletiek indoor

1 maart 2024 om 11:50 uur

Atletiek

AMERFOORT Met een tijd van exact 52,00 seconden plaatste de Amersfoortse atlete Femke Bol zich vrijdagochtend eenvoudig voor de halve finales van de 400 meter.

Vrijdag om 21.50 uur worden de halve finales van de 400 meter dames gespeeld voor Femke Bol en Lieke Klaver. De NOS wijdt hier vanaf 20.00 uur zendtijd aan op NPO3.
Zaterdag en zondag neemt Amersfoorter Sven Jansons ook deel aan de zevenkamp.

OOK ZOALS KLAVER GEMAKKELIJK IS

Lieke Klaver heeft zich met gemak geplaatst voor de halve finales van de 400 meter op de Wereldkampioenschappen atletiek indoor in Glasgow. De 25-jarige atlete won haar heat in een tijd van 51,31 seconden. Vrijdagavond zijn de halve finales.

Een jaar geleden won Klaver zilver op de 400 meter op de EK indoor in Istanbul. Het was zijn eerste individuele medaille op een groot toernooi na de reeks medailles die hij al won met de Nederlandse estafetteploeg op de 4×400 meter. Vorig jaar won ze samen met Femke Bol, Eveline Saalberg en Cathelijn Peeters de wereldtitel in de 4×400 op de Wereldkampioenschappen in Boedapest.

Deze winter won hij het klassement op de 400 meter in de indrukwekkende reeks wedstrijden van de World Indoor Tour. Op de Nationale Indoorkampioenschappen in Apeldoorn trad ze met een tijd van 50,10 in de voetsporen van Femke Bol. Met deze tijd bezet hij de tweede plaats op de wereldranglijst van dit jaar, achter wereldrecordhouder Bol.